Monday, November 19, 2012

CINTA ITU MILIKKU

Sinopsis Cinta Itu Milikku | Slot Akasia TV 3

Drama ini mengisahkan tentang Rania (Emma Maembong) iaitu anak kedua daripada 3 orang adik beradik. Rania bercinta dengan Zafril (Fazren) tetapi bekas tunang Zafril, Dini (Ana Dahlia) tidak puas hati sebab Zafril putuskan tunang untuk berkahwin dengan Rania. Jadi Dini berdendam. Dini akan buat apa saja asalkan dapat balik Zafril. Jadi, Dini menggoda dan berkahwin dengan abang Rania, Ridzuan (Karl Shafek). Dini dan Ridzuan duduk serumah dengan Rania dan Zafril.Selepas mereka berkahwin kemarahan Dini semakin meluap-luap dan telah menimbulkan pelbagai konflik apabila Dini berkahwin dengan abang Rania.

Kemelut bertambah teruk apabila Dini yang mempunyai dua korektor telah merancang pelbagai idea jahat untuk memusnahkan hidup Rania dan Zafril. Disitulah bermula segala konflik drama tersebut.


Episode 1
Download     |     Online Video

Episode 2
Download     |     Online Video

Episode 3
Download     |     Online Video

Episode 4
Download     |     Online Video

Episode 5
Download     |     Online Video

Episode 6
Download     |     Online Video

Episode 7
Download     |     Online Video

Episode 8
Download     |     Online Video

Episode 9
Download     |     Online Video

Episode 10
Download     |     Online Video

Episode 11
Download     |     Online Video

Episode 12
Download     |     Online Video

Episode 13
Download     |     Online Video

Episode 14
Download     |     Online Video

Episode 15
Download     |     Online Video

Episode 16
Download     |     Online Video

Episode 17
Download     |     Online Video

Episode 18
Download     |     Online Video

Episode 19
Download     |     Online Video



The day we fly (Sabah-Part 3)

Sesudah menyambut Hari Raya Aidiladha di Serdang Hills, kami mula berkemas untuk pulang ke BBS..sebab memang dah plan nak tinggl kereta di BBS atas sebab2 senang nak parking..so dari BBS kami akan amik cab untuk ke KL sentral n seterusnya amik bus ke LCCT airport..

perjalanan dari KL ke LCCT lancar tanpa sebarang masalah..excited kami tak terkata. sesampai di LCCT kami mula mengisi perut di Old Town white coffee..

dalam masa untuk check in bag kami dapat tengok ramai orang yang terpaksa menerima berita yang menghampakan apabila banyak flight yang delay..dalam hati kami masing2 mengharapkan flight ke KK adalah OK..tapi dugaan yang datang tanpa diminta..

Rupa-rupanya flight yang delay adalah yang menuju ke arah KK..atas sebab lighting prob kat runway. dimana flight kami juga termasuk..kami di arahkan untuk ke kaunter yag lain untuk menukarkan waktu perjalanan atau cancelkan terus perjalanan..hampaa...

tiba di kaunter tersebut dapat di lihat terlalu ramai orang yg beratur untuk mendapatkan tiket..kami sempat berborak dengan salah seorang mangsa yang terkandas..owhh.. dia sudah 2 hari perjalanan dari singapore ke KK..tapi atas sebab2 flight tak boley landing di Airport KK, dia telah transit di Brunei dan seterusnya di KL..

Kami hanya berdoa dan berharap yang terbaik..pilihan terkahir adalah change ticket ke pagi keesokkannya..

tibe2..di saat hanya berbaki 4 orang di depan kami, berita tentang lampu di KK airport da OK tersebar..harapan kami semakin cerah..tapi selagi belum confirmkan di kaunter, kami belum dapat melompat lebey tinggi..




dah sampai kaunter, staff AirAsia cakap flight (7.45pm) boley teruskan perjalanan..hati berbunga..kami pergi balik ke kaunter untuk check in bag..(overweight OK!!tak pepasal kene bayar extra)...hahhaa.

da masuk boarding area lepak2..dapat plak annoucement flight kami delay..maybe sampai pkul 10pm..haihh..takk ksah dah kalau delay..better than cancel kann..Tour Guide kami & pihak hotel telah di inform akan ketibaan kami yang dijangka lewat..

lebih kurang jam 9 lebey kami berjaya memecah masuk perot airbus yang ditunggu2..penantian kami berbaloi2..perjalanan selama 2 jam lebey diisi dengan tidur yang lena..mengimpikan percutian yang menyeronokkan..segala stress2 keje ditinggalkan di awan tinggi..

kami tiba di terminal 2 airport KK dengan selamatnya..En.Muhibbah (Tour Guide) telah tunggu kami..terus di bawa ke Likas Square Apartment Hotel..

Kepenatan terubat apabila masuk ke bilik penginapan yang sangat selesa..dengan kami yang hanya berempat memang sangat selesa dan memuaskan hati..









Lengkap dengan 3 bilik, 2 bathrooms, dapur, living area, etc....n safety. 
Enjoy the picts..

continue ..

Bila Orang Dah Benci - Saleem


 
Tak guna memujuk lagi 
Pabila orang dah benci 
Tak perlu rayu simpati 
Dia dah tak sudi 

Biarpun ku masih sayang
 
Kasihku tak pernah padam 
Tetapi apa kan daya 
Terpaksa ku lepaskan 
Sampai hatimu melihat ku dihukum 
Begini 

Seluruh hidupku bagaikan
 
Mati tak bernyawa lagi 
Mengapa sayang engkau hancurkan niat 
Suci ku menyunting mu dirimu 
Sedangkan dulu engkau 
Berjanji kau hanya milikku 

Bila orang dah benci 
Tiada guna kunanti 
Lebih baik ku pergi 
Pergi membawa diri 

Bila orang dah benci 
Tinggal aku sendiri 
Orang pun dah tak suka 
Dikenang pun tak guna

Bukan niatku untuk berpisah dengan dirimu
Aku terpaksa memilih dia
Aku terpaksa lupakan dirimu
oooooo kejamnya sikapmu padaku