Friday, December 14, 2012

25 years..


"Happy Birthday to me
Happy Birthday to me
Happy Birthday Happy Birthday
Happy Birthday to me"...

Thursday, December 13, 2012

December again!!

Hye..Salam suma..

December menjengah lagi..untuk kesekian kalinya aku diberi kesempatan untuk melalui bulan yang penuh erti buat aku..mungkin buat abah dan umi juga..

December ini..genap umurku 25..suku abad yang penuh liku..fasa kehidupan yang memerlukan ketabahan..ketekunan..harapan dibahu aku pikul..aku mahu puaskan orang2 yang mengharapkan yang terbaik untuk aku..

December ini abah n umi akan menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke-26..hanya bahagia yang aku harapkan buat mereka..semoga kebahagiaan dan kemanisan yang ada sentiasa mekar dalam hubungan kami sekeluarga..

December yang dipenuhi kenduri kendara kawan2..tahniah buat kalian..walau tiada luang untuk menghadirkan diri tapi aku tetap mengharapkan kalian bahagia dan gembira bersama pasangan masing2..aku tumpang gembira :)

Aku??

soalan yang selalu di tanya..bila nak kawen..haii sekalian..siapa yang taknak kawen?siapa yang taknak ada teman hidup yang akan bersama menuju yang abadi..bukan aku tak merancang..pelbagai dan macam2 yang dirancang..tapi kita hanya merancang tuhan yang tentukan..

Kami hanya berusaha untuk kearah ITU..berusaha dari pelbagai aspek..hoihoi..

Mungkin juga tahun depan bakal menjadi tahun yang lebih mencabar buat aku..semoga dengan pertambahan umur ini aku menjadi lebih matang..

Terima kasih orang2 yang sentiasa di sekeliling aku yang sentiasa membahagiakan..yang memberi budi sehingga tak mampu kubalas..

-AZMZ-

Wednesday, December 12, 2012

Wujud


Kau terasing
Di jiwaku bermimpi
Setiap nadiku
Kau wujud selalu

Kau syurga
Seindahnya dirimu
Hanya kerana
Cintanya kau wujud

Kau adalah diriku
Dan aku adalah dirimu
Hanya Tuhan tahu
Apa ada depan nanti

Telah lama aku nantikan
Dari saat aku dipisahkan
Dari sinar bintang
Yang menghilang

Ku akui
Dia memang buatku nyatakan
Harap aku kan selalu denganmu

Ku menanti
Saat hadirnya aku semula
Yang seadanya
Ku telan masa

Maafkan aku
Kerna diriku
Tak pernah sempurna untukmu

Kau yang satu
Kau teragung

Hidup matiku
Kerana cinta
Cinta ada hanya untukmu
Bila tiba saatnya kan bertemu


.:Wujudku adalah dari kasih sayangmu..
kasih sayang sepanjang hayat..
kasih sayang yang tak pernah hilang..
sentiasalah bersamaku..
sayang umi selamanya:.

Monday, November 19, 2012

CINTA ITU MILIKKU

Sinopsis Cinta Itu Milikku | Slot Akasia TV 3

Drama ini mengisahkan tentang Rania (Emma Maembong) iaitu anak kedua daripada 3 orang adik beradik. Rania bercinta dengan Zafril (Fazren) tetapi bekas tunang Zafril, Dini (Ana Dahlia) tidak puas hati sebab Zafril putuskan tunang untuk berkahwin dengan Rania. Jadi Dini berdendam. Dini akan buat apa saja asalkan dapat balik Zafril. Jadi, Dini menggoda dan berkahwin dengan abang Rania, Ridzuan (Karl Shafek). Dini dan Ridzuan duduk serumah dengan Rania dan Zafril.Selepas mereka berkahwin kemarahan Dini semakin meluap-luap dan telah menimbulkan pelbagai konflik apabila Dini berkahwin dengan abang Rania.

Kemelut bertambah teruk apabila Dini yang mempunyai dua korektor telah merancang pelbagai idea jahat untuk memusnahkan hidup Rania dan Zafril. Disitulah bermula segala konflik drama tersebut.


Episode 1
Download     |     Online Video

Episode 2
Download     |     Online Video

Episode 3
Download     |     Online Video

Episode 4
Download     |     Online Video

Episode 5
Download     |     Online Video

Episode 6
Download     |     Online Video

Episode 7
Download     |     Online Video

Episode 8
Download     |     Online Video

Episode 9
Download     |     Online Video

Episode 10
Download     |     Online Video

Episode 11
Download     |     Online Video

Episode 12
Download     |     Online Video

Episode 13
Download     |     Online Video

Episode 14
Download     |     Online Video

Episode 15
Download     |     Online Video

Episode 16
Download     |     Online Video

Episode 17
Download     |     Online Video

Episode 18
Download     |     Online Video

Episode 19
Download     |     Online Video



The day we fly (Sabah-Part 3)

Sesudah menyambut Hari Raya Aidiladha di Serdang Hills, kami mula berkemas untuk pulang ke BBS..sebab memang dah plan nak tinggl kereta di BBS atas sebab2 senang nak parking..so dari BBS kami akan amik cab untuk ke KL sentral n seterusnya amik bus ke LCCT airport..

perjalanan dari KL ke LCCT lancar tanpa sebarang masalah..excited kami tak terkata. sesampai di LCCT kami mula mengisi perut di Old Town white coffee..

dalam masa untuk check in bag kami dapat tengok ramai orang yang terpaksa menerima berita yang menghampakan apabila banyak flight yang delay..dalam hati kami masing2 mengharapkan flight ke KK adalah OK..tapi dugaan yang datang tanpa diminta..

Rupa-rupanya flight yang delay adalah yang menuju ke arah KK..atas sebab lighting prob kat runway. dimana flight kami juga termasuk..kami di arahkan untuk ke kaunter yag lain untuk menukarkan waktu perjalanan atau cancelkan terus perjalanan..hampaa...

tiba di kaunter tersebut dapat di lihat terlalu ramai orang yg beratur untuk mendapatkan tiket..kami sempat berborak dengan salah seorang mangsa yang terkandas..owhh.. dia sudah 2 hari perjalanan dari singapore ke KK..tapi atas sebab2 flight tak boley landing di Airport KK, dia telah transit di Brunei dan seterusnya di KL..

Kami hanya berdoa dan berharap yang terbaik..pilihan terkahir adalah change ticket ke pagi keesokkannya..

tibe2..di saat hanya berbaki 4 orang di depan kami, berita tentang lampu di KK airport da OK tersebar..harapan kami semakin cerah..tapi selagi belum confirmkan di kaunter, kami belum dapat melompat lebey tinggi..




dah sampai kaunter, staff AirAsia cakap flight (7.45pm) boley teruskan perjalanan..hati berbunga..kami pergi balik ke kaunter untuk check in bag..(overweight OK!!tak pepasal kene bayar extra)...hahhaa.

da masuk boarding area lepak2..dapat plak annoucement flight kami delay..maybe sampai pkul 10pm..haihh..takk ksah dah kalau delay..better than cancel kann..Tour Guide kami & pihak hotel telah di inform akan ketibaan kami yang dijangka lewat..

lebih kurang jam 9 lebey kami berjaya memecah masuk perot airbus yang ditunggu2..penantian kami berbaloi2..perjalanan selama 2 jam lebey diisi dengan tidur yang lena..mengimpikan percutian yang menyeronokkan..segala stress2 keje ditinggalkan di awan tinggi..

kami tiba di terminal 2 airport KK dengan selamatnya..En.Muhibbah (Tour Guide) telah tunggu kami..terus di bawa ke Likas Square Apartment Hotel..

Kepenatan terubat apabila masuk ke bilik penginapan yang sangat selesa..dengan kami yang hanya berempat memang sangat selesa dan memuaskan hati..









Lengkap dengan 3 bilik, 2 bathrooms, dapur, living area, etc....n safety. 
Enjoy the picts..

continue ..

Bila Orang Dah Benci - Saleem


 
Tak guna memujuk lagi 
Pabila orang dah benci 
Tak perlu rayu simpati 
Dia dah tak sudi 

Biarpun ku masih sayang
 
Kasihku tak pernah padam 
Tetapi apa kan daya 
Terpaksa ku lepaskan 
Sampai hatimu melihat ku dihukum 
Begini 

Seluruh hidupku bagaikan
 
Mati tak bernyawa lagi 
Mengapa sayang engkau hancurkan niat 
Suci ku menyunting mu dirimu 
Sedangkan dulu engkau 
Berjanji kau hanya milikku 

Bila orang dah benci 
Tiada guna kunanti 
Lebih baik ku pergi 
Pergi membawa diri 

Bila orang dah benci 
Tinggal aku sendiri 
Orang pun dah tak suka 
Dikenang pun tak guna

Bukan niatku untuk berpisah dengan dirimu
Aku terpaksa memilih dia
Aku terpaksa lupakan dirimu
oooooo kejamnya sikapmu padaku




Wednesday, October 24, 2012

Plan Percutian (Sabah-Part 2)

Pelbagai persiapan yang dah kami persiapkan..from outfit, gift for TG, list to buy, list to brings, list to do, and proper schedule for all of us..we just hope our trip will be the awesome holiday of the year..that for sure because i think until next year our family will be busy for our "Big Event"..so..no time for holiday...


We prepared a scheduled start from thursday (25 Oct 2012)..arrange time untuk balik rumah Cik nor to celebrate hari raya and make sure we r not late to arrive to airport for next day. Packing time is on Wednesday..

Mood untuk ke Sabah melonjak2..tapi hati sedikit gusar..mungkin sebab 1st time nak menjejakkan kaki ke sana..Hari terakhir kerja memang hati tidak sepenuhnya untuk bekerja..bercampur baur untuk menyambut raya..berholiday..

Just want to share 10 barang penting yang i bawak..maybe readers can get some idea what & why they must bring this & that~
1- t-shirt (easy & save space)
2- cardigan (easy to wear & match with t-shirt)
3- Jeans (bawak le 2 helai in case basah ke koyak ke)
4- Shoes (important!!)
5- Sandal (for free & easy activities)
6- Sunblock
7- Personal thing (IC, passport, etc..)
8- Camera + Charger (phone, camera, tab, etc)
9- Note book (to take note about the place that u visit)
10- MONEY


Barang2 lain pun banyak lagi penting..tapi rasanya benda2 yang tersenarai kat atas tu adalah yang paling penting time berholiday..

Okeila..untuk post yang seterusnya will update after balik dari holiday.. Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua..

Thursday, October 18, 2012

Plan Percutian (Sabah - Part 1)

Percutian yang tak di plan memang adventure..menggelabahkan..tapi dalam masa yang sama menyeronokkan..

Saya dengan aunties & lovely kazen secara tak sengaja bersetuju untuk bercuti kat Sabah..hanya mengambil masa kurang 24 jam kami dah berjaya membooking tiket flight & hotel di kota kinabalu. Thanks AirAsia Go kerana memudahkan kerja kami dengan pakej yang tak de la mahal sangat..

Plan yang tak di sengajakan ni jadi bila saya & cousin syok dok usya promotion2 di Air Asia punya website..so kami pun berangan la nak ke beijing la..bangkok la..n banyak tempat lagi..last2 saya pun terNGAYAT plak "jom g kota kinabalu..dejavu di kinabalu..raya aji kite g"..(actually ngajak ni kire ajak2 itik je..tak seyes pon..gile ke hape nak g bercuti time raya haji)..tapi ajakan saya tuh mendapat sambutan..perapi2 la diorang sampai kompem2..hakhak...

esoknya tuh terus la cik ann menggunakan khidmat internet office die utk booking ticket..harga ticket da makin naik..time2 tuh jugak la ofis cik ann blackout..saya nak keje pun tak tenteram sebab keadaan harga ticket yg tak menentu..dari harga pakej (flight-return+hotel-5D4N) RM400++ da jadi RM508..di sebabkan da dtg gile kami..makanya harga naik pon proceed jugek le ngan plan tu..(setau saya kalo book tiket flight tak pyah byr trus pon boley..tapi kat Air Asia Go ni kne bayar sesiap baru di kire booking)..

setelah ticket menjadi hak milik kami, sebok plak dok cari tempat2 manarik yang akan dilawati...dalam keadaan semua yang busy dengan kerja..siap ade yang kene kerja luwa KL..n my kazen plak stay kt kuantan..terpaksa jugak la survey2 untuk melancarkan percutian kami..

continue...

Wednesday, October 17, 2012

De Templer (chinese food)

Makan..makan..makan..ni nak kongsi2 pasal 1 tempat makan area melati..ala2 chinese food..atenye i pon ade campo2 cine kann..hahahaa..

tempat ni namenye de templer..opismate ngajak makan kat cni..jadinye memang da jenis suke beno try2 tempat makan laju je la ngikut..meh le usya gambo2 yang di snap.

de Templer

Menu

Menu lagi

Menu air

Bape banyak menu laa

de templer

Haa tu..org yg ngajak nye tudung kale cekelat..

Air macam2 kaler

sambal chili sotong

Crispy Glass chicken


da macam hailam

Yeemee
Bley cakap sodap jugek le makan kat sini..harga yang kami makan ni takde la mahal..tapi kalau order ikan ke butter prawn ke..poket kne kasi tebal sikit le.. :)

Untuk dim sum korang buleh order ala carte n ade jugek yang set..ikut sedap perut & tekak nak order yang mana..

Air plak cam bese2 le..da nama pun ala2 chinese memangla dalam menu ade chinese tea..tapi sorang pon tak de order air tu..


Rating for De Templer
Environment : 8/10 
(selesa sebab meja beso..tak crowded)
Food/drinks : 8/10
Facilities (parking) : 7/10  
(tengok time pegi..sebab kat area tu banyak kedai makna lain.so possibility utk susah dapat parking tuh ade)
Price : 7/10  
(okey2 laa..takde mahal sangat..berpatutan utk makanan yg order hari tu)
Location : 7/10 
(tepi MRR2..agak2 takot lapar time jem benti la makan dulu)




Wednesday, October 10, 2012

pergi tanpa alasan


Aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
Aku lukiskan cinta di hati tak terbatas lagi

Aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
Aku luksikan cinta di hati tak terbatas lagi
Cinta yang dulu bersemi kini menjadi masa laluku
Hatiku hancur tiada berkeping bagaikan segelintir debu


Kepergianmu tanpa alasan yang pasti
Kau buat hatiku kini lemah tak berdaya
Semakin hancur hatiku ini tanpamu
Ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega


Semakin hancur hatiku ini tanpamu
Ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega






Published with Blogger-droid v2.0.8

Al Azmi Seafood Garden

Last 2 / 3 weeks sya ada pergi makan2 malam atau lam englishnya dinner dengan family (aunties + uncle + kazen)..Untuk malam tuh kami makan ala2 western even darah kami xde secoit pon yg west nye.. :)

tempat yang kami makan ni memang dah slalu pon kami kunjungi..untuk bukak pose..untuk makan sesaje.untuk besarkan perut..tapi 1 review pasal tempat ni pon sya tak pernah buat..ishkk..nama tempat ni ialah Al-Azmi Seafood Garden..lokasinya adalah di Bandar Baru Sentul..tak jauh dari LRT star Sentul Timur..

Nak knal kedai ni sennag je..tengok kedia yg banyak tempat duduk ala2 gazebo tuh..haaa..tuhla kedai die..keunikan kedai ni adalah tak de TV..diorang pasangkan lagu2 yang best..maybe diorang nak pelanggan menghayati makanan2 kat kedai tuh yang sedap2..kalau ade tv pelanggan tak boleh fokus kat makanan..sume nak ngadap TV jee.. :)

Meh tengok gambar makanan kami...
Fish n Chip

Beef Stick

Chicken Chop

Mushroom Soup

Lamb Chop
Fish n Chip tuh haruslah saya yg punye..before diz memnag pernah makan FnC kat cini..memang kene dengan selera..ikan fresh2 gtu..die punye side2 kt tepi tuh pun saya boley telan habis..

3 orang my aunties hadap beef stick masing2..chicken chop plak kepunyaan my cousin n lamb chop for my uncle...mushroom soup kami share2..

Ape yang istimewanya kat sini lagi?haaaa..sesambil korang makan tuh, boleh la basuh kereta sekali..sebab tepi kedai ni ada tempat basuh kereta n recommended..murah..bersih..kompem puas hati..hehehhee..

.: Kalau berminat nak bukak puasa kat sini time bulan Ramadhan, kena buat booking awal2 yee..sebab memang akan penuh sgt..

Rating forAl-Azmi Seafood Garden
Environment : 8/10 
(ade bunyi2 airr..lighting yg lawo..selesa)
Food/drinks : 9/10
Facilities (parking) : 8/10  
(parking tepi jalan boley..parking kat kawasan parking die yg sampai ke dalam2 tuh pon boleh)
Price : 7/10  
(okey2 laa..takde mahal sangat..berpatutan)
Location : 7/10