Tuesday, January 21, 2014

Ariana Rose


Sapa layan Ariana Rose??

Sapa yang felling2 gtu time tengok Ariana Rose??


Sapa yang sanggup balik kerja awal2 untuk tengok Ariana Rose??


Hahhahahahahhahahahaa

Jom baca sinopsis drama ni dulu :
Drama Ariana Rose merupakan drama adaptasi daripada novel "The Wedding Breaker" karya Evelyn Rose. Novel The Wedding Breaker merupakan pemenang tempat pertama dalam Anugerah Best Novel Karnival Novel 2013. Drama bersiri Ariana Rose diarahkan oleh Raja Alauddin Shah bakal disiarkan mulai 30 Disember 2013 selepas tamatnya Drama Playboy Itu Suami Aku di Slot Akasia TV3. Bersiaran setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 7.00 malam
Judul Drama : Ariana Rose 
Pengarah: Raja Alauddin Shah
Penulis Skrip : Sofia Rhyland
Penerbit : PenaCreative 
Episod : 28 episod 
Novel : The Wedding Breaker terbitan Karya Seni 
Pelakon : Keith Foo (Tengku Adam), Nur Fathia (Ariana Rose), Hisyam Hamid (Harith), Nabila Huda (Liayana), Arja Lee (Ramzul), Tasha Shilla (Tengku Juwita), Dato’ Jalaluddin Hassan (Dato’ Wan Jusoh), Ziela Jalil (Datin Asra), Mustapha Kamal (Tengku Mukhriz), Liza Abdullah (Tengku Lisdania), Rahhim Omar (Tengku Sidin), Jasmin Hamid (Tengku Marsela), Syatilla Melvin (Sophie), Wan Sharmila (Linda)
Bagi siapa yang nak download or tak sempat tengok kat tv, boley tengok online kat cini..saya akan sertakan dengan link :)

Episode 1
Download
Tonton

Episode 2
Download
Tonton

Episode 3
Download
Tonton

Episode 4
Download
Tonton

Episode 5
Download
Tonton

Episode 6
Download
Tonton

Episode 7
Download
Tonton

Episode 8
Download
Tonton

Episode 9
Download
Tonton

Episode 10
Download
Tonton

Episode 11
Download
Tonton

Episode 12
Download
Tonton

Episode 13
Download
Tonton

Episode 14
Download
Tonton

Episode 15
Download
Tonton

Episode 16
Download
Tonton 

Episode 17
Download
Tonton

Episode 18
Download
Tonton

Episode 19
Download
Tonton

Episode 20
Download
Tonton

Episode 21
Download
Tonton 

Episode 22
Download
Tonton

Episode 23
Download
Tonton 

Episode 24
Download
Tonton

Episode 25
Download
Tonton

Episode 26
Download
Tonton

Episode 27
Download
Tonton

Episode 28
Download
Tonton







Credit: Source

Sunday, January 19, 2014

Ayuh Tinggalkan Dia by Encik Mimpi~


Dah berkali-kali ku terfikir dan tertanya
Entah bagaimana kau sanggup bersamanya
Aku lihat dia taklah sekacak mana
Ai geram hati ku rasa

Di sini ku sedia menggantikan tempatnya
Kan ku buktikan ku lebih hebat darinya
Ayuh sayang jangan tangguh-tangguhkan masa
Janganlah tunggu lama-lama

Oh sayang sayang sayang sayang
Sejuta kali sayang
Tiada yang ku sayang selain kamu sayang
Sayang ku pada kamu takkan menghilang

Oh rindu rindu rindu rindu
Sejuta kali rindu
Hanya diri kamu yang selalu aku rindu
Setiap masa pun kamu dalam kalbuku

Sayang, ku kan setia
Akan ku pastikan kamu bahagia
Takkan ku biarkan kamu menderita
Tanpa rasa cinta

Sayang ku kan mencinta
Lebih dari apa kau dapat darinya
Ku janji kaukan pasti rasa sempurna
Tinggalkan lah dia
Ayuh~Tinggalkan lah dia

Akan ku binakan mu istana bahagia
Ku lantik diriku menjadi panglima cinta
Yang akan melindungi kamu setiap masa
Kerna kamu sang puterinya..

clash of Clans

Jom2 tengok base saye yang tk seberapa..hahaha

Bru lepas up TH jadi level  8...barrack pon da up sampai level 9..da boley buat naga yg tk bertenaga sebab xde up level lagi..

Tpi wall dok maintain gtu..xmampu nk buat sume kaler pepel..tunggu la kaye sikit lagi baru buat...

Sapa2 yg berminat nak join clan dengan saya jom la masuk A.G.M Malaya 2..kalau tak penuh boley la join..kalau da penuh pegi le ke A.G.M yang lain... ♡

Daaa...kene bersiap nk g kndoriii pulek!!

Assalamualaikum

sayang♡



aku dan dia

Hati sendu ditiup bayu..
Mata bergenang saat terkenangkan..
Walau jauh beribu batu..
Hati kami saling merindukan..

Kisah kita tak mungkin hilang..
Rindu kita sentiasa ada..
Tapi masih ada yang menghalang..
Menunggu masa leraikan kita..

Kita terpisah di mata orang..
Kita bersatu di jiwa sengsara..
Andai sayang ibaratnya barang..
Dicampak dibuang tak kisah tak apa..

Walau disayang tak mampu disatu..
Jiwa merana dia tertanya..
Kuharap bahagia sentiasa milikmu..
Doakan juga aku dan dirinya..

A.Z♡
19.01.14



Encik Mimpi n Me~

Siapa yang tak kenal dengan Encik Mimpi sekarang ni kan..dengan lagu RINDUKANLAH telah melonjakkan nama beliau..tambah2 plak lagu tuh dah jadi lagu tema untuk drama bersiri PlayBoy itu Suamiku..

Kenapa saya terpanggil untuk post berkenaan Encik Mimpi ni??bukan sebab dia semakin glamor or nak tumpang nama dia..hahaha...okeh..beberapa minggu lepas saya baru terperasan ada yang menjengah ke blog saya ni melalui blog Encik Mimpi..



Okeh..disebabkan itu saya mula menggodek2 blog Encik Mimpi..dan apa yang saya jumpa???hahhaa..rupenya beliau dah letak blog saya dalam list "My Dreamy Follows"..
Di zaman Encik Mimpi tak dikenali dulu iaitu zaman beliau aktif berblogging, saya salah seorang follower dia..boleh kata setiap post n video yang die post akan ada saya tinggalkan komen..Alaa..zaman belajar2 dulu tengah2 malam mana nak tido..so salah satu keje yang dibuat adalah melayan video Encik Mimpi..n dia pon dah tak active berblogging sekrang ni :)

Apa pon saya ucapkan semoga Encik Mimpi terus berjaya dalam bidang nyanyian ni..Tapi die still kekalkan identiti n imej die yang Misteri tuh..siap bertopeng.haaaa..

Ok la..daaa~
Assalamualaikum

Saturday, January 18, 2014

New Header 2014

Tahun baru..wajah baru..di sebabkan kebosanan di hari minggu dan hari minggu yang agak lama memandangkan saya bercuti bermula hari rabu so saya mengambil keputusan untuk menukar header blog saya..kira setahun sekali je la tukar..tahun depan tak tahu le rajin ke tak nak menukarnye..heeee..


Jom imbas balik header saya yang sebelum ni..

Motif header ni sebenarnye takde motif..just letak black background dengan font warna merah..pastu tempek gambar tengah termenung kononnye mengenangkan nasib diri dan masa depan..Jenis Font plak saya guna Angelic war..sape yang bekenan boleh download dengan free je yerp :)

Kat bawah ni plak header yang baru saya buat n letk kat blog..Buat sambil main2..tak tahu nak letak ape dan tak tahu ape motif yang nak di persembahkan..
Untuk header yang baru ni saya rajin plak letak frame2 dengan gambar2 kesayangan saya..orang2 yang selalu ada dengan saya walau dalam apa jua keadaan saya..

Kenapa gambar yang paling besar tu saya letak gambar berdua??

Okeh..tuh gambar saya dengan adik..xde ape2 sebab..saje nk letak..hahahaa..

Background still dark kaler..font tukar kale biru n kuning..hahha..lain la skit dri yg sebelum ni kan..

Apa pun utk tahun depan punye header sya masih belum pikir ape jenis design nk buat..tunggu n lihat je la nnti yer..


Ok...daaa
Assalamualaikum ♡