Thursday, October 24, 2013

Gigi Geraham Bongsu

Seminggu yang lepas kesakitan di sebabkan gigi geraham bongsu terasa lagi. Kiri, kanan , atas dan bawah kesemuanya keluar dengan posisi yang tak normal. Siang cuba bertahan..malam hilang kewarasan dek gigi2 ini. Tapi untuk kali ini gigi disebelah kanan punca sebab kesakitan menyebabkan gusi mula membengkak.

Tidak mampu bertahan, balik dari cuti Aidiladha terus ke Klinik Kesihatan Seksyen 7 unit pergigian untuk membuat rawatan. Namun apakah daya, pihak klinik meminta saya untuk datang keesokkan harinya di waktu pagi dengan alasan waktu petang hanya untuk kanan2. Policy yang tak sepatutnya ada di klinik2 kesihatan, ada nak orang tengah sakit tunggu esok untuk dapatkan rawatan dari Doc.

Tnpa berfikir panjang, sya terus ke Klinik Pergigian Dr. Siti Fauzian yang juga terletak di seksyen 7. Melangkah masuk ke klinik itu seperti berkunjung ke nursery. Hilang sedikit rasa gentar dan debaran beransur kurang. Tiada apa yang dapat di lakukan kerana gusi saya masih bengkak. Doc menasihati saya untuk cabut (ntah kali keberapa dinasihati untuk mencabut geraham bongsu ni oleh dentist2 yang lain). Akhirnya dengan yakin saya tekad untuk buat appointment untuk mencabut gigi ni dengar berkadar harga yang murah berbanding dengan klinik2 gigi yang pernah saya kunjungi sebelum ni,

Pulang dengan ubat dan hati yang berdebar mengingatkan nasib dan kesakitan mencabut gigi geraham bongsu nanti. Makanya tunggula 1 Nov untuk saya bebas dari gigi bongsu yang menyakitkan ini. (kanan je okeh!!kiri punye lain kali)

Klinik yang saya pegi ni sangatla berdekorasi cantik..dengan wallpaper, sofa dan sudut2 yang menarik. Harga yang di offer jugak tak mahal. Mungkin di sebabkan oleh kawasan ni ramai student makanya die bagi special price la :)


Marilah kita bersama-sama menjaga kecantikan dan kebersihan gigi..

Asslamualaikum

Thursday, October 10, 2013

Keyword terbanyak: TUNANG

Sekarang ni kalau nk di kira da masuk pertengahan October yang mana bulan depan dah start cuti sekolah..Bahagia untuk budak2 sekolah dan cikgu sekolah (tapi tak semua juga cikgu sekolah akan bahagia, nanti ada kelas tambahan la dan macam2).  

Cuti sekolah dah synonim dengan kenduri kendara atau dalam bahasa ibunda saya di panggil bekwoh (big work). Majlis tunang, kawin dan sebagainya. Tidak dapat di nafikan sebab keyword yang paling top untuk blog saya sejak bulan lepas lagi berkaitan Tunang. Pelamin la, dress la..biasala tu..bakal2 yang aknamenjadi tunangan or isteri orang akan menjalankan aktiviti blog walking..Ini juga adalah dari experience saya dulu  yang hari2 dok g blog walking cari itu ini n yang penting cari  idea untuk baju dan pelamin.

Jdi saya pun banyak berkongsi dan buat review tentang e-day saya. Tak salahkan berkongsi pengalaman dan idea dengan orang lain..

So, kepada mereka2 yang masuk ke blog saya untuk baca review kisah tunang saya, di ucapkan terima kasih. Selalu2 la masuk lagi.. Semoga apa yang saya kongsikan sedikit sebanyak dapat membantu korang dalam mempersiapakan diri dan lain2 untuk majlis yang bakal menjelma.

Assalamualaikum

CPUV (cost per unique visit) : terima kasih nuffnang

Dah lebih seminggu tak menjengah blog seniri. Nampak sangat busy (walaupun sebenarnye tak de la sangat busy). Even saya tak sempat nak update blog tapi nuffnang saya makin bertambah..ada je iklan2 baru yang masuk..thanks atas kepercayaan tempek iklan2 ni kat blog saya yang tk seberapa ni...


Ade 6 adv yang tengah running and 1 yang telah di creditkan..Mesti pelikkan kenapa saya punya campaign ni dah tinggal skit..Ini kerana saya dah cash out iklan2 yang lain..hahaha..tak banyak pon tapi saja la ngada nk cash out jugak..boley la buat beli dress kat uptown :D

Jadi kawan2 blogger, rajin2 lah anda mengupdate blog..jangan contohi saya ye..Mana ahu boleh dapat rezeki lebih..


Assalamualaikum