Friday, September 27, 2013

Di Nanti Penuh Sabar

Setelah hampir seminggu menunggu akhirnya barang yang dikirim diterima olehku..servis POS Malaysia yang sungguh mengecewakan..Pos laju pon sampai lambat jugak disebabkan diorang pegi hantar salah tempat.

Tulisan yang super belit2 ini adalah tulisan my umi..haaaaa...zaman kecik2 dulu selalu la nak prektis tulis macam tuh.tapi memang tak jadilah..even kat sekolah dulu siap ada kelas untuk belajar tulisan berangkai..yang jadinya hanyahlah bangkai..sebab tulisan saya memang seketul2..tak reti nak rangkai2kan..

Apa isi dalma kotak tuh??jengjengjeng....

Barang utama yang umi nak bagi adalah supplement 4life Transfer Factor(cow colostrum and egg yolk extract) untuk saya..supplement ni di recommend kan oleh sepupu umi yang juga seorang doctor..katanya sesuai untuk orang berpenyakit Psoriasis macam saya..so untuk sekarang saya try makan la..tengok kot ada perubahan ke tidak..disebabkan umi hantar 2 botal so boleh la bertahan untuk 2 bulan..lepas 2 bulan kene la beli seniri..hahahaha

Selain tu, umi hantar juga bilis+tempe+kacang goreng yang sangat la rangup..haaa..tq2..saya kan baru pandai makan tempe..jadinya tiap kali makan tengah hari pon klo boleh nak ada tempe...haishh...Ada juga serunding daging..dah katanya feveret..umi bagi juga la..kot anak dia boleh makan dengon roti malam2 kalau kelaparan..hahahhaaa

Agaknya saya dah ada anak nanti macam ni juga ke saya buat??Mampu ke saya jadi macam umi??sampaikan tempe pon umi hantar ke KL sebab ingat yang saya suka makan walaupon dia sendiri tak makan tempe..hahhahaa...Syukur saya di lahirkan dari rahim seorang perempuan yang mengasihi anak2 dan orang sekelilingnya..semoga Allah memurahkan lagi rezeki dan memanjangkan umur umi..


Love,
AZMZ..


Assalamualaikum

Friday, September 20, 2013

Indah Cintaku

Ku ingin kau tahu, 
ku ingin kau selalu 
Dekat denganmu setiap hariku 
Sudahkah kau yakin untuk mencintaiku 
Ku ingin hanya satu tuk selamanya

Ku tak melihat dari sisi sempurnamu
Tak peduli kelemahanmu
Yang ada aku jatuh cinta karena hatimu

Cintaku tak pernah memandang siapa kamu 
Tak pernah menginginkan kamu lebih
Dari apa adanya dirimu selalu

Cintaku terasa sempurna karena hatimu 
Selalu menerima kekuranganku 
Sungguh indah cintaku

Sudahkah kau yakin untuk mencintaiku 
Ku ingin hanya satu tuk selamanya

Thursday, September 12, 2013

Tak Bisa Tanpamu



Dengar suaramu aku rindu
Ingat dirimu ku ingin bertemu
Aku tak bisa musnahkan dirimu

Tanpa cintamu aku lemah
Sungguh terasa hampa hidupku
Jangan biarkan ku musnah tanpamu

Aku menangis bila ku teringat
Saat bersamamu berdua denganmu
Aku yang hancur tanpamu

Dengar suaramu aku rindu
Ingat dirimu ku ingin bertemu
Aku tak bisa musnahkan dirimu

Aku menangis bila ku teringat
Saat bersamamu berdua denganmu
Aku yang hancur tanpamu

Aku yang hancur saat kau tinggalkan
Saat kau menjauh dari sisiku
Aku yang lemah tanpamu
Aku yang lemah tanpamu, ku musnah tanpamu

Wednesday, September 11, 2013

Tuesday, September 10, 2013

Bahagia abadi

Hampir 26 tahun aku hidup di dunia muslihat ini,
Ada kalanya aku di bawah,
Dan ada masanya di atas,
Ada waktunya aku di sanjung,
Dan ada juga masanya aku dicemuh,
Senyum diukir bukan petanda hati gembira,
Air mata mengalir bukan ertinya hati berduka,
Mulut berkata bahagia,
Hati berbisik lara,
Aku biarkan rasa ini merebak keseluruh pelusuk jiwa,
Membiarkan aku lupa kisah yang lama,
Jangan dijentik hati ini lagi,
Jangan dicuit rasa ini lagi,
Bahagia ini semoga abadi,
Bersama hidup yang masih berbaki.

Aina Zaireynna
10.9.13




Sunday, September 8, 2013

Matta Fair 2013

Hari sabtu datang lagi..plan hujung mnggu ni untuk pergi ke Matta Fair 2013 kat PWTC..slalu orang cakap g MF sebab nk beli tiket or cari paker pgi melancong..hahaha..kami mana ade fulus yang banyak kan..jadik nye pegi saje2 nak cuci mata..Nak masuk kat MF tuh pon kne bayar okeh!!

Kalo korang pasang niat nak pegi, silala beli tiket scara online..jadiknye tak payah la nk beratur panjang yang hamat utk beli tiket semata..kne bayar lebey seposen..harga kalau beli kat kaunter adalah RM4..tapi kalo beli online da jdik RM4.10..owh..lupe nak bagitahu..Matta Fair 2013 ni bermula dari 6 September sehingga 8 September 2013..

walaupun kami poket tak tebal sangat tapi sempat la singgah survey ticket utk cruise punya pakej..haha..berangan sangat!!tapi dah alang2 pegi, saya beli la jugak 1 ticket..tapi bukan la tiket melancong..tiket nak masuk Aquaria KLCC je..sebab tak pernah pegi..dah alang2 murah..rembat jela..kami dapat dengan harga RM28 sorang..harga asal adalah RM38..untung la RM10..

Dah nasib utk jumpa dengan Aaron Aziz...nak buat mcam mna..die dah jadi duta untuk 1 travel agensi ke Hong Kong..Ape lgi..memang berebut la nak tangkap gmbar..bukan berebut nak beli tiket g Hong Kong kann..

Marilah menjamu mata dengan gambar2 yang sempat di tangkap..
 Hah..kalo sape yang beli ticket online, korang boley terus pegi ke kaunter online ticketing..pastu tukar amik "gelang" biru tu dengan bag pegi pasar..hahaha
 Ada banyak pakej murah2..boleh di katakan memang murah sangat..patutla setiap tahun orang berpusu2 datang ke Matta Fair..
 Nampaknya tahun depan sya pon kne dtg utk beli tiket hanimunnn..huahahhaa..gedik sangat kan..

 Dan inilah pic of the month..hahaha..jadik orang 1st g tangkap gmbar ngn org kuat King ni siap kene halau lagi sebab nak berlama2 kan..sengal..eh..Aaron sangat tinggi..sebab sya still tak ckup ketinggian bila berdiri kt sebelah die..memang nsem la...hiii..Aaron pesan jangan download KL Gangster 2 yg da klua kt tenet..d suruhnya g tgk kt wayang..ampun...saya dah tgk pon..huahahha

 Hantu kat bwah ni adalah kepunyaan booth Universal Studio Singapore..muka memang xleh senyum..da katenye hantu kan..tapi kan..hantu ni pakai tag exhibitor kot..huahahaaa..lucu2..
Kalo sesiapa yang nk g Matta Fair ni sile bwak duit kepuk2..baru best..okehle..cukup dulu entry saya utk hari ni..update pon gne phn je..tak best nk taip banyak2...bye bye

Parking sangat la susah..jadi kami mengambil keputusan untuk g prking Mr.White kat umah c.ha kt sentul..pehtu naik tren..hahahaa..

assalamualaikum

Friday, September 6, 2013

Ziarah 3 ~ Syawal Kehijauan

Hari raya ke-3 kami di teruskan dengan berhari raya di rumah saudara mara di sekitar Kg.Kota dan Kg.Pendek..Tradisi kunjung mengunjung dan ziarah menziarahi ni memang di galakkan..tambahan pula dengan wujudnya generasi2 baru yang tidak tahu akan usul salasilah keluarga..

Untuk entry kali ini biarlah gambar2 ini yang bercerita..











Haaa..gambar kat atas tuh bukan kat muzium negeri Kelantan ye..ini adalah salah sebuah rumah saudara mara kami yang memang gemar mengumpul barang2 dan gambar2 lama..Jadinya pada siapa yang nak maklumat berkaitan sejarah kat malaysia ni (pasal agung ke..artis2 melayu lama ke, brg2 lama2)  boley la buat lawatan ke sini..

Okeh..sempena hari terakhir Syawal ini, saya sekali lagi nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin..

Untuk Hari Raya ke-3 ni saya mengenakan kurung Moden jenama Alfina..Disebabkan nak nampak sedikit kontra, saya telah mengenakan shawl yang berwarna pink-hijau..Baju ni juga bermanik dan berbunga..harga yang berpatutan..tQ agaim umi utk baju raya ini..

Assalamualaikum..

Photoshoot.HariRaya.~3 Syawal

Selesai ber"breakfast", kami memulakan photoshoot family..ni pon kire rutin setiap tahun juga la..sebabnya hanya gambar2 ini yang akan jadi kenangan dan sebagai ingatan di hari tua nanti..Untuk tema tahun ini family saya telah memiliih untuk memakai warna hijau..


Family saya yang terdiri daripada Abah, Umi, Along (Saya la ni) dan adik..Umi dan abah yang semakin dimamah usia bersama 2 puteri anugerah Allah..ye..saya tiada adik beradik lelaki..hanya abah hero keluarga kami..tapi kami tetap bahagia dan sentiasa dilimpahi kasih sayang yang tak pernah kurang..
Cinta abadi umi dan abah...Sayang selamanya along, adik dan abah..Kami lah racun kami lah penawar..kami lah yang sentiasa buat hal..dan kami lah yang menghibur duka lara..Abah lah imam kami.. guru yang mendidik kami..mekanik utk kereta saya..kaunselor yang cool..ahli politik dalam membicangkan dasar2 dan isu semasa bersama2..pakar math yang sentiasa bagi soalan dan penyelesaian yang kami tak mampu jawab..ahli sejarah yang selalu bercerita kisah2 di sebalik kejadian..pekebun di rumah yang tak pernah biarkan rumput2 meliar..penternak moden yang membina sendiri reban utk ayam2nya..tukang rumah..orang gaji yang akan memastikan lantai rumah berkilat..menteri kewangan yang memastikan ekonomi dan kdar pnggunaan aliran wang dengan berhemah..pelawak yang mana lawaknya memang rare..hhahhaa..dan dia adalah abah kami..

Siapa pernah tidur di bawah bantalnya ada gambar abah bilamana pada waktu itu abah di hantar utk berkursus..Siapa pernah kene buku 5 abah sebab lupa nk tukarkan perpuluhan kepada pecahan...siapa pernah kene letak luwa rumah sebab menangis malam2..Siapa pernah kene gantung sekolah dan abah hanya bagi 2 ayat yang sampai sekarang masih terngiang2..Itulah saya!!!hahahaha


Kasih selamanya Along, Adik dan umi..Tiada yang mampu memahami kami selain umi..Penasihat, pendengar yang setia, guru kami..tukang masak yang memasak masakan paling sedap bagi kami, ALONG utk mendapatkan bantuan kewangan yang tak perlu dibayar, scholarship utk bayaran kereta, broadband, menyediakan voucher untuk membeli gadget2 kami..Butik yang menyediakan baju2 raya kami berpasang2..docktor untuk sakit demam kami..hah..itu le Umi..Orang yang melahirkan dan membesarkan kami.. 
Ini pula adalah gambar makcik2 saya (adik beradik umi - CIk Nor xde dalam gambar)..Kesemua 8 org anak tok ma n tok pa adalah  perempuan..

Gambar di bwah ni adalah sesi photoshoot untuk sepupu2..Untuk tahun ini kami ada pertambahan sepupu iaitu Ecah..Disebabkan sepupu sya yang dah kawen semuanya laki, makanya kami menerima sepupu baru perempuan je la...nampaknya saya la yang kena bagi sepupu baru laki untuk korang..huahahhaa...


Ni adalah family Cikla..dulunya hanya ada 2 anak lelaki n sorang perempuan..tapi sekarang dah ade pertambahan 2 menantu perempuan dan sorang cucu perempuan..tahun depan InsyaAllah akan bertambah lagi :)
Family Cik Lis..dengan 2 perempuan dan seorang hero malaya..Mimie si pembuli, Fieya yang anyak akap (tiru cara die cakap) dan zarif yang pendiam...
Family Mak Usu..bersama balqis si model cilik n afiq




Pejam celik pejam celik ini sudah raya yg ke 26 dalam hidup saya..tahun pertama sambut syawal adalah pada tahun 1988..Cepatnya masa berlalu..pernah saya menyambut raya di kala nak SPM, pernah jugak time nk final exam..sekarang ni sambut raya siap boleh amik cuti seminggu..sebabnya saya dah kerja..menunjukkan saya sudah semakin tua :)

Semoga kita semua berkesempatan lagi untuk menyambut syawal pada tahun depan bersama2 :)

Love~

Assalamualaikum


breakfast family ~ 3 syawal

Seperti yang saya penah cite dalam entry sebelum2 ni..rutin open house kami dihentikan utk tahun ini (tahun ni jela..Insyaallah)..tetapi di gantikan dengan jemputan makan pagi keluarga oleh umi. Perancangan menu semua dari umi, saya dan adik tukang pegi shopping carik barang untuk masak..
Menu
Segala menu adalah untuk mengalaskan perut kami sebelum keluar berhari raya di rumah sanak saudara sekitar Kg Kota dan Pendek..Antara menu utama adalah Nasi Lemak, Roti cicah Gulai ayam, bihun goreng dan buah2..
 
Nasi lemak umi sememangnya feberet saya..hadap yang tuh jela...yang lain tak pandang da.. (okeh.ni sume dusta..sebab lepas hadap nasi lemak saya melantak roti cicah gulai plak)..telan anggur berbijik2 dan air bergelas2..




Semua sebok dok bersantap..diharap tetamu2 berpuas hati dengan hidangan dari kami ini..hihihi..dan untuk kali ini kami ade tetamu paling kecik iaitu Hannan..yeayyyy...


Budak ni makan banyak okeh!!..dengan berbaju kurung dan pipi yang macam di pam2..rasa sangat la geram nak geget..hannan..cepat le buley cakap2..buleh panggil2 aunty...

Semoga ukhwah antara kita terus berkekalan...next year pertambahan budak kecik lagii..heeee...lagi ramai le mangsa buli saya..huahahhhaa

OKeh...buybuyyyy

Assalamualaikum