Thursday, June 27, 2013

E-day - Thanks, Terima Kasih, Arigato (e-day 8)

Hi!!,

Kan main rajin ye hupdate blog sejak akhir2 ni..haaaala...dah nuffnang rancak..bertambah la rajin nk updatenyee..

Hokey2..maybe ni last post saya pasal e-day hari tuh..hehheee..banyak part da rasanyee kan..haaa.

Kali ni saya nk ucapkan berbanyak2 terima kasih kepada yang terlibat secara khusus atau umum dalam menjayakan majlis ini..

Especially

UMI yang banyak memberi idea2, menyediakan hantaran, sponsor beberapa barang, dan lain2..
ABAH yang mengerah segala kudratnya mengemas rumah dan sekeliling rumah, sponsor untk catering dan lain2..
ADIK yang banyak jugak menolong dalam menyiapkan pelamin, kemas rumah dan sebagainya
INCIK TUNANG yang sentiasa menolong bawak barang2, teman g crik barang, bagi idea, design invitation card n tag, komen2 membina..heee
IZZANATUL WIDA my bff yang sanggup terbang dari KL semata nk menjayakan majlis ini..siap tolong ikat2 kain kat tangga..bagi pinjam kain2 bulu, make up, pakaikan veil, settlekan eyeliner(failed betoi nk pakai liquid eyeline seniri) dan sebagainye jugek

Terima kasih tak terhingga buat family2 yang bersusah payah hadir ke teratak kami bagi memeriahkan lagi majlis ini..
UDA & family yang sanggup balik dari Johor n UCU & family yg sanggup balik dari Raub (Balik semata sebab anak sedara tunang..thanxxxxx alot)
 Mek, Pakngah, Azlin

Mak usu yang banyak menolong jugak..dari time merisik hari tuh lagi jugak memang mak usu banyak menyumbangkan tenaga. Cik Sue yang turut sama menolong settlekan makanan2 dan hidangan..
Cikla yang menjadi agen dalam mendapatkan cincin untuk Incik Tunang, A.In, CT, Emi, Aina & cik nanan.
Mama n Papa jugak turut memeriahkan majlis..dengan PR papa yang tiptop memang menceriakan majlis ini..
Terima kasih juga diucapkan kepada jurucakap bagi belah kami iaitu pak sepupu kepada umi..tanpa juru cakap susah jugak nk bincang2 kan..

Jutaan terima kasih buat keluarga Incik Tunang yang dari Perak, KL yang sudi datang ke teratak kami dan beramai2 memeriahkan majlis ini..Sampai ada yang eksiden..hukhuk..Tanpa korang memang tak jadi la majlis ni kann..Maaf andai ada terkurang di mana2..tersalah cakap..terkasar bahasa..Jemput la datang lagi lain2 kali :)

Akhir kata...Terima kasih sekali lagi buat semua family yang terlibat secara langsung atau tidak dengan majlis ini..


Assalamualaikum..


Tuesday, June 25, 2013

KETERLALUAN

Kamu kok seperti hantu
Terus menghantui aku 
Kamu bikin pusing kepala ku
Lama-lama kau terus sakiti aku 

Kamu ngak bergelimangan harta
Kamu bukan putri raja
Dan juga bukan cinderella
Tapi mengapa kau buat aku gila

Kamu keterlaluan 
Kamu punya simpanan 
Bener maafin aku 
I'm Sorry Say Good bye

Kamu keterlaluan
Kamu duain aku
Bener maafin aku 
Ku harus ninggalin kamu


Ape motif g letak gambar Shah Jaszle &Redzwani Puteri ni??
Nak cakap SJ keterlaluan ke apee..huihui..

Thank You Nuffnang..



Huiiii..CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns berlari2 kat blog..serunuk nengoknye..masukla lagi banyak2..Sekarang ni ade 4 campaign yang meneyangkan diri kat blog ni..ada yang da dpt CTR Bonus tapi ade jugak yang 0 je..

Semoga hasil2 ini boley di bawa berhari raya..ceh..puasa pun belom..da berangan nak raya..!!

THANKS NUFFNANG

Hisap barang di sekolah!!

GEORGE TOWN - Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) menggesa Kementerian Kesihatan melaksanakan pengharaman segera terhadap penjualan rokok elektronik atau e-rokok yang semakin popular dalam kalangan belia khususnya pelajar.


Ini berikutan kajian dijalankan CAP di sebuah pusat beli- belah di sini yang mendapati, lebih 10 buah premis jualan rokok elektronik beroperasi dengan sebahagian besar peniaga terdiri daripada remaja wanita.

Presiden CAP, S.M Mohamed Idris, berkata, penjualan e-rokok semakin meningkat di negeri ini dan ramai pelajar sekolah menengah didapati menghisapnya.

Menurut beliau, perkara itu didedahkan sendiri oleh guru di sebuah sekolah apabila menahan lebih 60 pelajar yang didapati menghisap e-rokok pelbagai perisa.

"haaaa..jangan la dok gatai hisap menda2 ni..kang dok ketagih nak2 je..especially budak2 sekolah..lama lagi nak hidup..banyak lagi benda berpekdah nk kejar..Jangan dok bazir duit dengan benda2 ni.."

Yang ni sorang!!
  "Yang ni sorang lagi..dok la seksa diri sedut asap tuh..kesian le kat orang sebelah dah terbatuk2..hahahahaaa...jangan tambah jerebu di Malaysia ni!!"

Monday, June 24, 2013

IPU Terkini Malaysia (24 Jun 2013)

NEGERI / STATEKAWASAN/AREAMASA/TIME
7:00AM
MASA/TIME
11:00AM
MASA/TIME
5:00PM
JohorKota Tinggi78*74*#
JohorLarkin Lama111*107*#
JohorMuar148*132*#
JohorPasir Gudang83*75*#
KedahAlor Setar63*64*#
KedahBakar Arang, Sg. Petani75*77*#
KedahLangkawi58*57*#
KelantanSMK Tanjung Chat, Kota Bharu108*114*#
KelantanTanah Merah90*93*#
MelakaBandaraya Melaka182*141*#
MelakaBukit Rambai260*170*#
Negeri SembilanNilai145*149*#
Negeri SembilanPort Dickson335*292*#
Negeri SembilanSeremban153*169*#
PahangBalok Baru, Kuantan198*191*#
PahangIndera Mahkota, Kuantan171*166*#
PahangJerantut106*111*#
PerakJalan Tasek, Ipoh70*73*#
PerakKg. Air Putih, Taiping63*66*#
PerakS K Jalan Pegoh, Ipoh79*82*#
PerakSeri Manjung141*148*#
PerakTanjung Malim128*137*#
PerlisKangar62*63*#
Pulau PinangPerai72*72*#
Pulau PinangSeberang Jaya 2, Perai79*79*#
Pulau PinangUSM70*71*#
SabahKeningau78*77*#
SabahKota Kinabalu76*75*#
SabahSandakan50*50*#
SabahTawau39*41*#
SarawakBintulu75*77*#
SarawakILP Miri75*76*#
SarawakKapit63*66*#
SarawakKuching70*72*#
SarawakLimbang72*73*#
SarawakMiri81*82*#
SarawakSamarahan74*75*#
SarawakSarikei85*88*#
SarawakSibu85*102*#
SarawakSri Aman64*67*#
SelangorBanting178*180*#
SelangorKuala Selangor117*128*#
SelangorPelabuhan Kelang296*288*#
SelangorPetaling Jaya198*193*#
SelangorShah Alam157*162*#
TerengganuKemaman249*253*#
TerengganuKuala Terengganu95*98*#
TerengganuPaka159*158*#
Wilayah PersekutuanBatu Muda,Kuala Lumpur191*198*#
Wilayah PersekutuanCheras,Kuala Lumpur157*160*#
Wilayah PersekutuanLabuan82*80*#
Wilayah PersekutuanPutrajaya155*152*#



Update IPU Jerebu sehingga 11am hari ni..Nampaknya kawasan Muar sudah mula menunjukkan perubahan positif..tapi..belah2 KL pulak yang makin teruk..

Sehingga jam 11am (24 Jun 2013) bacaan IPU bagi sekitar KL melebihi dari 150..Saya yang bekerja di kawasan Setapak turut merasai kesan dari jerebu ini..namun tempat kerja saya tak de plak nk isytihar cuti..jadinya kami semua terpaksa la bekerja dengan kemudahan mask seniri..

Semoga semua ini berakhir dengan segara..berdoa semoga ujian ini akan berakhir dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa dengan udara yang bersih. 

Kurindukan langit biru..
Kuharapkan mentari menyinar..
Doakan padaNya yang satu..
Kembalikan kehidupan yang sebenar..

Berlalulah dikau wahai jerebu..
Berlarilah dikau ke tempat yang sepatutnya..
Bukan di sini perlunya kamu
Berharap hujan datang segera..

Salam Nisfu Sya'ban..



Friday, June 21, 2013

Di sebalik E-day Ms A n Mr N (e-day 7)

Kisah review e-day saya rasanya da hampir2 ke penghujung..last review ni nak cite2 secara keseluruhan dari sebelum sehingga ke hari majlis..

Ada tangis tawa disebalik yang terjadi..untuk memastikan semuannya berjalan lancar mengikut yang dirancang saya cuba sedaya upaya bagi komitmen yang terbaik dalam semua hal..(kewangan, masa, perasaan)..Dalam proses nak persiapkan semua barang2 ntah berapa kali mengalirkan air mata sebab benda2 kecik, perbezaan pendapat, stress..Ke hulu hilir mencari barang yang diperlukan..ada yang berseorangan dan ada yang d temani oleh Incik Tunang (time tuh status bf jee)...Syukur saya ada family yang sentiasa support especially umi yang sentiasa menjadi rujukan dalam segala hal..abah, walau saya tak berbicara tentang majlis secara terus namun saya tahu abah sangat amik hal tentang semua ni dan dia hanya pamerkan dengan perbuatannya..my only sis of cos la..tempat saya bercerita apa yang sya akn buat, cerita tentang hati n prasaan..

Overall saya memang sangat puas hati dengan majlis tuh dari pelamin, baju, hantaran, dll..

Makan2 di sponsor oleh abah..thanks alottttt..love abah~Untuk tunang ni xde la saya nk pasang khemah bagai..sebab buat pon kecik2 je..huhuhu..jemputan pon family terdekat, close friends n family Incik Tunang..huii..seramai lebih kurang  50 orang jugak family Incik Tunang yang datang..agak terkejut dan cuak..ketar lutut okeh time kluar bilik nk ke pelamin tuh..heeeee

Untuk photographer saya hire sorang photographer dengan price yang reasonable (pakej skali dengan story album & photoshoot outdoor) memang rasa berbaloi..salah 1 sebab saya hire photographer adalah kerana terpikir takde orang yg nak tangkap gambar lawa2 nanti sebagai kenangan..will be my history..buley tunjuk album n gambar dekat anak cucu..n buley cite pelamin tuh saya yang buat seniri..hahahha

Belakang tabir punya hal pun banyak.. :)
1- Nak buat air biru kat lam pasu kat pelamin tuh pon sampai 2x..sebabnya x jadi kaler biru macam yang nak..
2- Butterfly kt pelamin asek je la nak jatuh
3- Make up yang try2 je..orang lain siap hire MUA okehh!!
4- Catering sampai lambat..Family Incik Tunang da sampai tapi makanan xsampai lagi
5- Photographer yang tak pernah jumpa pun sebelum tuh..semuanya melalui wasap n message.. (agak la cuak kot die xdatang!!)
6- Kaki melecur kene glue gun dek nak tampal butterfly kt hantaran..
7- Tak lena tido malam sebelum majlis sebabnya risau ape akan jadi esok..(Alhamdulillah semuanya berjalan lancar)
8- 2 pagi 31.05.13 dok ikat kain kt tangga umah..seb bek de cik Izza yang bersama2 redah kedinginan pagi tuhh.. (thanks sangat beb)


Haaa..tuh kira di antara hal n kesah di sebalik majlis tuh..Penat tak payah cakap le..ni baru majlis tunang..Kalo kawen nanti agaknya kene qada tido seminggu..Tapi di sebalik penat tuh ada rasa happy, sedih, takut, syukur dan tak percaya..Nanti saya akn post 1 entry untuk rasa2 itu..

Ok..cukup untuk kali ini..bertemu di lain post plak :)












Thursday, June 20, 2013

JOM WESTERN

Di keheningan malam..di saat perutku sangat la lapar..terasa nak update kisah makan2 dan jugak kisah makanan..

Haaaa..hujung minggu yang indah permai hari tuh saya berkeseorangan melilau cuci mata kat Carefour Wangsa Maju (sekarang dikenali sebagai aeon BIG)...sanggup keluar sorang2 sebab ada tujuan..hahahha (Incik Tunang sebok dengan majlis Qabil Ambak&Ayla Goh kat Mandarin Oriental)..Dengan langkah yang longlai ala2 sopan santun gtu saya dengan rakusnya dah merembat selai dress n 3 helai shawl..hahahhaaa...

Tengah syiok jalan2 tetibe rasa kompius2 sebab tengok ada 1 restaurant yang namanya "JOM WESTERN"..setahu saya yang ada n selalu gi makan namanya "JOM BALI"..jalan2 depan sket, saya baru terperasan yang "JOM BALI" n "JOM WESTERN" adalah restaurant yang berbeza tapi ala2 1 kampeni le..teruslah pasang niat nak kene try makan kt "JOM WESTERN" plak..asek g dok merasa nasi goreng ketam kat "JOM BALI" je kan sebelum2 ni..(tak pernah plak nk buat review pasal JOM BALI..ampunnn)


Dengah tak disengajakan Cik Ann pon ade dok kat carefour jugak buat monthly therapy..hehehhee..alang2 tuh ajak la die g makan kat "JOM WESTERN" tuh sesama..kira lunch together2 la..


Dari luwa kitorang tengok pon memang dah menarik perhatian..masuk2 terus la waiter die bagi tengok menu..terbeliak mata tengok sebab sumanya memang menyelerakan..Maka kami pon mula la order..mengikut kehendak perut n anak tekak masing2..


C.ann : Spaghetti meatball & Lychee lemon kasturi
Saya : Nasi goreng tomato with salmon & Fizzy bandung

Sambil2 tunggu order tuh kami mula la mengeluarkan phone n memulakan operasi snap2 gambar, check in n update status kt fb..hahahha..

 
Hari yang kami pergi tu pihak "JOM WESTERN" banyak sediakan belon kaler purple & hijau..tapi untuk kanak2 jela..macam kami yang kanak2 terlebey umur ni mampu tengok jee..Rasanya tuh strategi diorang untk market n promosikan "JOM WESTERN" ni..sebabnye..kat belon tuh ade tulis Kids eat free..orang kita ni pantang tengok free..laju je la dtg kann..

dan kemudiannya makanan kami pun sampai...memang tak sesabar nak makan..dengan kuantiti yang banyak..makanya diet saya ilang di bawa angin ekon kat ctu..

Lychee Lemon Kasturi & Fizzy Bandung
Nasi Goreng Tomato with Salmon
Spaghetti Meatball
Dah dapat order tuh teruslah NGAP!!NGAP!!..memang sedap..sangat sedap..salmon yang fresh2 gtu..meatball pon ala2 IKEA..cume sauce tak sama la..

Oooo..tak lupe jugak nak announce niiii..saya da tukar kad "JOM BALI" yg lama kepada yg baru..ahaaaa..Free je la sebab saya just tukar kad..bagi sesiapa yang belum ada kad ni..boleyla pegi buat..RM10 je pon..banyak ganjaran yang akan dapat nanti..bayar skali utk seumur hidup....wahh..sile bagi komisen sebab sy da promote..




Total kami makan semua adalah RM49.00..tak mahal sangat..berbaloi dengan kesedapan dan kuantiti yang diberikan..

Dah post pasal tempat makan haruslah ade sesi rating merating..


Rating for JOM WESTERN (AEON BIG aka Carefour Wangsa Maju)
Environment : 9/10 
(selesa sangat)
Food/drinks : 9/10
(sangattt2 puas hati..sedap!!banyak pilihan)
Facilities (parking) : 8/10  
(Parking lam carefour aka aeon Big tuh banyak..atas pon ada lagi kan..tapi kalo pegi hari minggu agak le susah nk carik parking)
Price : 8/10  
(reasonable..)
Location : 8/10 
(Strategic..kalo rasa penat dah shopping kt aeon big aka carefour tuh boley la singgah minum2 makan2 kat JOM WESTERN)

Wednesday, June 19, 2013

Qabil Ambak Kahwin, Ayla Goh ... My popular post????

mY popular posT: Qabil AMbak Kahwin, Ayla Goh???wowwww..pecah rekod la ni..mengatasi post video Shila Amzah Asian Wave..Hebat sangat penangan equestrian negara Malaysia ni...Apa2 pon di kesempatan ini saya nak ucapkan Tahniah buat Qabil Ambak n Ayla Goh..

Saya dah buat entry terbaru untuk resepsi Qabil AMbak & Ayla Goh yang diadakan di Mandarin Oriental..Jom tengok..

Bye2 :)




Qabil Ambak Kahwin, Ayla Goh (Majlis Resepsi - Mandarin Oriental)

Halloo..
Hye readers...haaaa..tadi tetibe tanjat plak saya tgk "post paling popular adalah yg Qabil Ambak Kahwin, Ayla Goh..di sebabkan itu ni saya nk update lagi pasal majlis resepsi exclusive diorang yg seterusnya iaitu di Hotel Mandarin Oriental pada 15 June Malam..

Haaa..sesiang hari dari pagi Incik Tunang da kene pegi ke hotel tuh untuk final preparation..gigih sangatkan..haaaa...untuk majlis ni adalah beberapa keping pic yg di share dengan saya..tapi tak de la dari jarak yg dekat macam majlis Qabil &Ayla kat Kuang sebelum ni..

Siap ade Kris Dayanti lagi hokey..bape puluh ribu le gamaknya depa bayar kt KD..dengar2nye KD terus balik Indon after buat persembahan..dah dapat payment haruslahhhh balik sane sesiap esoknye g shopping kannn... Incik Tunang ada buat "Live Chat"(alaaa...yg dekat WeChat tu)..boley la saya dengar KD nyanyi live kann..time dengar tuh KD tengah nyanyi lagu CINTA..uiiii..

VVIP pon ramai..Sultan2 Menteri2 pon ada..yelakaa..Qabil tuh kan gleme dengan kuda dia..hebat..kacak..bergaya.. (HOIII..puji laki org wtpee!!)

meh nak share sket gambar-gambar di majlis Qabil & Alya



HUiii..gambar jauh sangat..redha jelaaa..tapi tengok dari gambar ni memang nampak le kemeriahannya..


 Haahh..knai sape tuh...??
KD tengah buat persembahan..merah meghelip2
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Haaaaa..lagi 2 gambar ni adalah paling exclusive..hahahahahhaaa..sabarrr jelaaa!!

 Incik Tunang n KD
Last pic ni KD tengah buat rehearsal sebelum majlis start..


Huhuu...Ini sajalah gambar yang saya dapat dari Incik Tunang..just nak share kat sini..sebab gaya macam ramai yang dok usya post pasal wedding Qabil & Alya yang kat Kuang tuuu..

Sudah2..nanti nak update pasal kawen orang lain plak..hikhik..Selamat Membaca blog Cik Aina sumeee... 

Yang mana tak tengok post pasal wedding diorang yang sebelum ni buley CLICK SINI.. (yang tuh ada gambar jarak dekat!!)


Wordless Wednesday



Every Sweet has its Sour

Friday, June 14, 2013

Johnny's Restaurant (Steamboat)

Hari jumaat haruslah hari yang d tunggu2 oleh kami yg bekerja..dah la boley rest lama sikit.. (kalo tempat saya ni rehat sejam setengah je okeh..) ..ok la dri rest sejam jeee..kalo da rest lame sket sempat le kami g ngabehkan duit yg melimpah ruah d ladang gandum..haahhaaa..so jumaat kali ni kami ber3 bersepakat nak lunch kat Johnnys..huu..

saya macam teringin nk makan nasi..so sy orderla nasi ala2 paprik gtuuuu..(wahhh...sekarang xreti nk diet..bantai nasi siappp!!)Bukan nasi je tau..order skali Kailan tuh..kate nk diet kene la makan sayur2 jugak..but the price..huhhhh..RM8.90..erm..erm...hahahhaa
 
My nasii
Kailan
steamboat
Total sume
Ade 1 makanan yang tak sempat di snap..iaitu glass noodle atau nama lainnya adalah SUUN..hakhak...lain kali baru snap..Tapi so far ok la makanan kat cni..sebelum ni makan kat sini tak pernah plak nk buat review..tapi untuk kali ni gatai tangan nak update blog...tambah2 lagi tengok nuffnang x henti2 masukkk..hikhik..nampak nye kne teruskan dengan update pasal makanan..

Untuk Steamboat tuh saya ada try seko 2 udang..pilih sup ayam , (Kalo request nak tomyam ke, kene la bayar extra).. Sya suggest korang yang nk makan steamboat cni, sila la order yang set sebab lebih berbaloi dengan harga..kalo amik ala carte agak xmurah sangat.. (personally i prefer stemboat grill kat Seoul Garden..)

Macam biasa bila review pasal tempat makan haruslah buat rating dari beberapa aspek..


Rating for Johnnys (AEON Wangsa Maju)
Environment : 8/10 
(selesa sebab meja and kusi beso..tak crowded)
Food/drinks : 8/10
Facilities (parking) : 8/10  
(Parking lam AEON tuh banyak..tapi kalo pegi hari minggu agak le susah nk carik parking yg dekat dengan lif or escltor)
Price : 6/10  
(Tak de la murah sangat..tapi xde la mahal sangat..kalo makan steamboat set murah..tapi kalo ala2 ala carte agak xmurah..)
Location : 8/10 
(Dalam Aeon..actually banyak lagi pilihan utk makan lam Aeon tuh..tpi kalo rasa nak makan steamboat boleh la singgah makan cni..)

Review: Hantaran (E-day 6)

Haihaihai..

Marilah kita menyambung review e-day yang seterusnya...wah..mood berkobar2 nk update blog sebab nuffnang tengah rancak..hakhak..sabo jelaaa...

Biasalah kalau dah ada majlis tunang mahupon kawin haruslah ada barang hantarannya.. Untuk majlis saya kali ni jumlah hantaran dari pihak Incik Tunang adalah 11 dan harusla kene balas 13..jawabnye kawen nanti bagi 1 berbalas 3 jela..hihihii


Meh la mulakan dengan hantaran dari pihak Incik Tunang..bertemakan bunga pink peach n letak lam kotak..ape yg saya dpat dari diorang???

1- Kain pasang (Lace utk kawen) - kaler turquoise
2- Phone Galaxy S4
3- Foundant Cake (5 biji)
4- Bahulu
5- Halwa betik
6- Chocolate
7- Buah Asam Merah (lupa nama..hhahhaa)
8- Ferrero Rocher
9- Fruits
10- Foundant cake (sponsor dari boss Incik Tunang)
11- Tepak sireh + Engagement Ring

Barang2 makanan tuh saya bahagi2kan la dengan family..Kek 5 bijik tuh saya bagi kat Izza seketul, My sis seketul, diri seniri seketul n lagi 2 tuh  bagi kat family yang kat umah tok ma..same la jugak dengan halwa, chooclate, bahulu..saya amik rasa sikit n pastu bahagi2kan letak kat umah tokma..

ferrero rocher tuh plak saya dapat 2 bekas,,1 bekas bagi dekat beloved uda..balik kelantan dari hujung Johor semata untuk majlis anak sedara dia ni..1 bekas lagi bawak balik KL, makan dengan kazen2 yang tak dapat balik..

Kek seketul yang besar tuh plak saya bawak ke tempat keje..potong2 bagi sikit sorang rasa..saya dapat la 2 slice..makan 1 slice n 1 lagi simpan untuk my sis..(elok plak hari tuh die datang KL..so memang rezeki..)

Buah2 plak saya angkot bawak balik jugak..makan lam kete on the way balik KL..huihuihui.

Yang lelain macam kain, cincin, phone, memang saya takde bahagi2 la..(ape ke hei nak bagi2 benda tuh..simpan..pakai n gune seniri le kannn!!)


Haaa..ni plak hantaran dari pihak saya..bertemakan bunga kaler pink putih peach..sume letak lam bakut..umi yg request sebab memudahkan dia utk deco hantaran..bakul2 dan bunga2 tuh saya beli di Kaison..harga sangat berpatutan..

Tapi bunga yang dibeli tak cukup so 2 hari sebelum majlis umi ajak keluar beli bunga2 untuk tambah yang mana tak cukup...tambah butterfly kecik2 kt tangkai bakul.. (insiden berlaku..huuu..habes kakiku)..

Barang2 hantaran dari pihak saya untuk Incik Tunang seperti berikut:


1- Kain untuk baju melayu (Untuk Kawen)
2- Phone Galaxy S4
3- Sampin songket
4- Kain pelikat
5- Songkok
6- Towel
7- Sejadah
8- Dodol
9- Fruits
10- Chocolate
11- Macaron
12- Kurma & Kismis
13- Sirih junjung & Engagement ring

 Kain untuk baju melayu tuh memang kami beli sesama n sekali dengan kain lace..Kat mana beli???huiui...Kami beli kat Jakel Shah Alam..mabuk masuk dalam tuh.rambang mata..Phone pn memang beli bersama2 hari 1st launch..da siap guna da pon sebelum majlis..hahahhaa..

Sampin songket member umi sponsor..da umi suruh dia belikan..sekali tak payah bayar...wah..jimat di situ :) TQ cik Mar..

Kain Pelikat, Dodol, Fruits, Kurma n Kismis dan jugek cincin...tuh suma umi yang settlekan.. Thanks a lot umi..luv u :)

Barang2 lain seperti towel, sejadah, songkok, chocolate, macaron, daun sireh..yg tuh saya yg settlekan..beli siap2 kat KL n bawak balik untuk umi deco..hakhak...

Untuk Towel saya pegi beli kat AEON je..suruh Incik Tunang pilih seniri mana yang dia nak..kaler ape yang die suke..Untuk Sejadah, saya beli kat PKNS Shah Alam..ambik kaler biru sebab dia suka kaler tuh..ikotkan jela..lagipon dia yang nak guna bukan saya..heeee

Songkok adalah barang hantaran yang terakhir yang saya beli kt KL..memang kene pegi kat Wisma Yakin, Jalan TAR lee..masuk sesatu kedai sebab nak dapatkan songkok dengan harga yang berpatutan..kalo nak yang biasa boley je amik dari mana2 kedai tapi nak crik yang lawa sikit untuk Incik Tunang pakai time akad nikah nanti..

Macaron..haaa..yang ni saya tempah dari member saya kat Kota Bharu...kiranya sehari sebelum majlis barulah pegi ambik kt umah dia..harga memang murah kalo nk compare dengan kat KL..bekas pon cantik , tengok gambar kt bawah yeee..tak payah susah2 nak tukar2 bekas..Macam2 service lagi yang die offer dengan harga berpatutan..Kalo berminat nak order boley pegi dekat facebook die..KLIK CNI.

Nak suruh saya buat sendiri je hantaran tuh memang la boleh.tapi malas...jenisnya memang minat buat benda2 remeh temeh ni..Minat tapi Malas..so tak de la hasilnya..cuma tolong la jugak apa yang patut..tak da la lepas tangan sepenuhnya..

Kalo nak kira total yang saya habis untuk barang2 hantaran..erm...rasanya tak payah la kira..malas nak kira pon..beli benda yang boleh guna..bolah makan..boleh pakai..so benda tuh tak membazir..ikhlas bagi okeh :)

Rasanya cukup dlu cita pasal hantaran..dah berjela sangat ni..heheheh..Nanti nak buat review pasal ape lagi eh???Ermm...nanti saya pikirkan dlu yer...

Bye2..Selamat malam..




Thursday, June 13, 2013

Qabil Ambak Kahwin, Ayla Goh

Wahwah...

Hi..

Meh la update pasal gosip artis plak..haaa..ingat tak dalam tahun 2009 gitu kecoh pasal Fasha Sandha yg comey tuh dok bercinta dengan Qabil Ambak..bagi saya yang memang peminat FS harusla tauu kan...

Tup-tup FS kawen jugak dengan abg Jejai pujaan hati dia..Tahun ni dah dapat anak da pun..Rupe2nya Qabil Ambak pun dah kawen jugak.,Wife dia boleh tahan cun jugak..but i still vote for FS..

Tanpa melengah-lengahkan masa jom tengok gambar Qabil Ambak dengan Wife dia Ayla Goh..


HOIIIIT..ni gambar FS la..bukan wife Qabil Ambak ni..ampun....silappp!!!...heee















Uhuk2...meriah..dengar katanya ada bunga2 api lagi..dah kawen tuh cepat2 la dapat anak..boley kawan2 dengan anak FS..kang boley berbesan dan FS n Jejai plak..Abg Qabil jangan asek dok melayan kuda je..sila la jaga bini pulak yer...


haaa..sudah2..kalo panjang2 sangat ngalahkan blog gosip artis pulak..Ni mesti ingat saya pergi majlis diorang kan..sapalah saya ni nak pergi kan..yang perginya adalah Incik Tunang saya...dok share2 gambar..patut bagi je kat ABG NARA kannn...hakhak

okeh..nak sambung buat review e-day..tak habis2 lagi ni :) Bye..

 Jom Tengok gambar-gambar Qabil Ambak Kahwin, Ayla Goh di Mandarin Oriental (Majlis Resepsi)