Monday, March 22, 2010

No Sweat

No Sweat???
Sweat??Peluh...macam mna boleh takde peluh???

Nk cerita satu kisah cinta..diriku dan dirinya...perkenalan bermula di dunia maya..pertemuan pertama di Extreme Park Bukit Jalil..masih malu-malu kuceng..hilang kata-kata saat mataku bertentang mata dengannya..hanya ungkapan "Hye" dan dibalas "Hoi"..almaklumlah boyfriend ku seorang yg BRUTAL..masih teringat saat kami jalan kaki dari extreme park ke carefour endah..kuwa peluh di dahinya..dan semestinya di mana2 bahagian pon sudah berpeluh dek kerana panas..tpi diriku.."NO SWEAT"



pertemuan demi pertemuan antara kami terjadik..di saat matahari terpacak di tgh2 kepala..kami berjalan kaki dari pudu ke MCD masjed jamek..semua kerana diriku yg memng mau sangat mengisi perut dgn double cheese burger..kecian dier..berpeluh2..namun dier sanggup jugak jalan kaki bersama dirku untuk memenuhi kehendak ini..sedangkan diriku hanya tersenyum kerana "NO SWEAT"



perjalanan yg jauh pernah kami lalui bersama..berjalan kaki dari Times Square ke KLCC..dan kemudiannya berjalan kaki lagi ke Pudu..kaki lenguh tak terkata..namun berjalan dgn buah hati membuatkan diriku gembira..dier melayan karenahku dengan sabar..hanya berpegang pada pepatah..jauh perjalanan luas pemandangan..memng kami menghayati keindahan pemandangan di tengah kota..peluhnya memercik kerana kepanasan berjalan kaki..dan diriku masih mampu tersenyum walaupon kepenatan kerana "NO SWEAT"



terbaru kami ke Festival Belon Udara Panas..cuaca di waktu tengahari yg sangat panas..tanpa berbekalkan payung kami berjalan di kawasan putrajaya dengan slambernya..mencari air sejuk untuk menyejukkan badan..kecian boyfriendku..terpaksa melayan kerenahku untuk snap gmbar belon2 di situ..sambil mengesat peluh jernihnya..dier hanya tersenyum..tak de sedikit pon menggesa diriku suruh cepat dek kerana kepanasan..sedangkan diriku..masih dan tetap "NO SWEAT"



knapakah diriku begitu yakin mengeluarkan word "NO SWEAT"..kerana diriku menggunakan deodorant Adidas Action3.. amacam ada berani??cubalah....boyfriendku dari yg BRUTAL bertukar menjadik seowang yg de taman lam hatinye..kerana diriku "NO SWEAT"..


Adidas Action 3 Fresh
So, hari ni juga harus beramai2 ke kedai mencarik Adidas Action 3..ada for women and men..Adidas Action 3 Fresh ini memng sangat sesuai untuk semua jenis kulit dan mampu bertahan sehingga 24 jam tanpa peluh dan tanpa bau..bebas melakukan ape saja dengan selesa jauh dari peluh dan bau.


Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at







3 comments:

azazil said...

nak belilah,nnti sme2 kuwa jln2"No SWEAT"ngahahaha

aFdSmKaD said...

huahahahhaaa....
ngantok lam clazzz pnye pasallll~

ilyani said...

all the best for the entry! ^_^
come check mine too

ilyani.net

:)