Thursday, June 28, 2012

sony tablet s [review]

Salam...hye

post kali ni just nk buat sikit review tentang sony tablet s yg da 2 bulan jadi milik saya..kepada sesiapa yg follow  blog ni ..sya penah post pasal sony tablet s n sgt berkeinginan nk memilikinya kannnnn...so pada sesiapa yg x penah follow bley CLICK SINI .. 
keinginan ni tercapai atas bantuan my umi..heheheee..tqvm..love...

BASIC:

memory: ckup untuk install game2 . nak lagi besar guna la mmc..sebab sony tab boleh masukkan mmc lgikk..
camera: ok laaa dnegan 5mp..n tak de flash..camera depan just VGA..but for me camera not too important sebab camera dekat phone da ckup ok..n dslr saya sudah ckup untuk dapatkan gambar yg lawa

video: setakat ni ok lagi.. tak de la sangkot2..tapi jangan pulak pegi bervideo dalam gelap...

surfing: laju la jugak sebab die nye processor nVidia dual-core Tegra 2 (1GHz)..(depends pada network) - sony tab tak boleh masuk sim card okeh!! hanya wifi..tak ada masalah utk saya sbb ade hoodle YES..hehhee..

platform: pakai android 3.2.1 honeycomb..

berat: ringan compare samsung tablet or ipad...memang ringan sangat sony tab ni

battery: boleh tahan sampai 5,6  ari kalo tak hadap game or online 24 jam..

design: lawa..sebab macam file/ buku...


EXTRA:
remote: leh jadi remote utk control TV, player n etc. saya da try utk control TV..memang dapat...tapi ASTRO xdapat la yerrr

cradle: kalao ada cradle leh wat jadi frame..memang la lawaaa...

game: leh instal game utk PSP okeh!!!


WRAP:
sesuai sangat untuk sesiapa yg suke men game..sngat tak nyesal beli sony tablet S :)

CONS
Susah nk carik accessories macam screen protector or bag or etc. sebab kat kedai asek dok jual yg common..cam samsung tab, ipad..

kalo nak screen protector pon kne pegi beli kt sony center..beli la yg oiginal dgn harga RM100++..tapi jangan risau..sony center ada jual screen protector yg murah..(bukan original)..tapi kualiti same je ngan original..hehehehehee...

TQ


2 comments:

casperlife said...

berapa ongkosnya? .. port utk usb ada berapa? berapa jenis warna yg available?

aina zaireynna said...

ongkosnye 1k++...port usb 1 jelaaa..nk bnyak2 gne lptop..hahahhahaa..de kale itam je.. :)