Friday, August 10, 2012

Iftar - Istana Budaya

Musim2 puasa ni semua sibuk nak beriftar dengan family la..kawan2 la..biasa la tu..dah jadi macam perkara wajib bila bulan ramadhan..

Untuk entry kali ni saya nak share pasal iftar kat Istana Budaya..Jangan plak ingat dekat Istana Budaya (IB) tuh tempat untuk tengok teater je..haaaaa..Tiba bulan puasa diorang ada buat buffet yang sangat menarik hati..Bagi tahun ni harga per head RM35..boleh makan sepenuh2 perut la..pilihan pun memang banyak..Still tahun ni saya join ofismate cik ann beriftar..ape nak segan..saya bukan pemalu punya orang..kehkeh..

Nah2 tengok gambar dulu..


lauk + ulam2 + sayur2

Kuih Muih (ni baru sikit..ade banyak lagi)

beberapa lauk yang di sediakan

rojak
Yong tau fu
mee + bihun + etc..

Tauhu bakar + tauhu sumbat

ikan bakar + ayam bakar  kambing bakar

dah tengok sume..haaaa..banyak kan..ni pun ade lagi yang saya tak sempat nak snap..ade ABC, gulai kawah, sup kambing, etc..memang akan sangat berpuas hati..

pada yang gemarkan kambing bakar, korang kene cekalkan hati tunggu sampai pukul 8..sebabnye kambing akan mula di bakar pada pukul 8..sebelum2 tu just ade ikan bakar & ayam bakar..heeee..saya memang sempat sangat la untuk makan kambing..sanggup beratur panjang2 semata nak ambik kambing bakar.. :)

Sebelum makan kambing bakar tuh saya dah hadap makanan lain except nasi..hahahhaa...meh layan gambar..


ade yong tau fu + murtabak + etc

pinggan yang paling bawah ni adalah makanan saya..+ ikan pari bakar + roti jala

Untuk minuman plak, pepandai la amik sendiri or untuk minuman panas, pepandai la buat seniri..kire buat ikut citarasa sendiri..nak manis ke tawar ke..

pada yang berminat untuk berbuka puasa di cafetaria istana budaya, harus la buat booking dulu..sebolehnya seminggu awal ke...sebabnye kat sini memang sentiasa penuh...ni saya sertakan sekali no phone cafetaria IB untuk booking 03-40265535..

burppp..kenyang tengok makanan...

*entry ni dah lame tersimpan dalam draft..arini baru nak publish..hakhakhak..



No comments: