Friday, August 10, 2012

Restoran Sri Nirwana Maju banana leaf rice:

Tiba je bulan puasa semua orang nak try2 pegi makan tempat yang tak pernah rasa..Kali ni saya nak share pasal 1 kedai makan dekat area Bangsar..Restoran Nirwana Maju.saya ni bukan familiar ngat area2 Bangsar..setakat lalu lalang gtuu je la..tak de la berenti makan2 kat sini..rupe2nye senang je nak jumpe tempat ni.. :)

Ni pun atas idea my bff cik Izza & Pie..jadiknye rabu lepas kami ber-4 (Me+my B+ Izza + Pie) makan la kat ctu..katenye makan atas daun pisang..wahhh..excited le juge nak try..ingatkan gaye macam nasi lemak daun pisang..rupenye lari extreme skit dari sangkaan saya..

Mungkin makan atas daun pisang sebagai ganti pada pinggan adalah specility kat sini..tak de lah diorang nak kne basuh pinggan banyak2..Kami order 4 set nasi + ayam + sotong..Beberapa minit sebelum buka puasa pekerja2 NM mula la edarkan daun pisang kat setiap meja..then disusuli dengan nasi, sayur, lauk2 yang di order, kuah macam2..kite tak payah susah2 nak bangum ambik lauk ke ape sebab memang diorang akan pegi dari satu meja ke satu meja..*auuu...saya suke..sebab memang suke nasi kuah campo2 gtu*

Nasi kuah campo2
ayam+sotong (credit google)

papadom
kuah macam2
Tapi bagi sape yang tak suke nasi kedai mamak rasenye tempat ni tak bape sesuai kot..kalau g pun kene order menu lain..huuu...

Kalau teringin nak buka puasa kat sini sila la buat booking dulu..sebab memang ramai yang datang makan sini..bukan saja warganegara Malaysia, mat salleh2 pun suke makan kat sini..orang2 die je yang beratur nak makan kat sini..

Kalau nak buat booking boleh contact no yang ade kat bawah ni...

No. 43, Jalan Telawi 3,
Bangsar Baru,
59100 Kuala Lumpur.
Tel: 03-22878445

Rating for Nirwana Maju
Environment : 8/10
Food/drinks : 8/10
Facilities (parking) : 4/10 
(nak senang masuk je parking kt Bangsar Village.., kedai die depan tuh je..)
Price : 8/10
Location : 7/10

Balik dari makan ingat nak la singgah Baskin Robbins. Dah alang2 BR sebelah tuh je..sekali tengok kan main panjang orang beratur kami terus cancel tak jadi amik..takpela..kalau terasa nak makan sangat beli je nanti..huhuuhhh..niway congrats Datuk Lee Chong Wei
Demi 1 scoop Baskin Robbins

Selamat beratur

No comments: