Friday, September 12, 2014

Segmen Ben Ashaari : Aku , seorang BLOGGER !

http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html
Salam Jumaat
Pagi2 hari dah nampak Ben Ashaari buat segmen..memandangkan boss takde lagi harini, meh leee kite join segmen ni.. :) Kepada sesiapa yang berminat, n nak tau detail, boleh click je kt gambar atas tuh..

Untuk segmen bertajuk Aku , seorang Blogger! , Ben Ashaari dah sediakan 3 persoalan yang perlu di jawab. sediaaa semuaa... 1...2...3..

Peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara
1- Peranan saya sebagai blogger adalah untuk berkongsi info2 tak kira la tentang hal semasa, family, lagu2, makan2, dan benda2 yang menarik

2- Dengan perkongsian ini, masyarakat dan pembaca blog yang mencari kelainan atau info boleh mendapatkannya melalui blog saya. Walaupun kadar entry yg di post adalah tak banyak, namun sedikit sebanyak mungkin boley menghasilkan idea baru kepada orang yang membacanya

3- Negara???okeh2..blog saya berperanan menggalakkan rakyat negara ni untuk membaca dan turut berkongsi info2 yang diorang tau. Kalo nak kate blog ni mampu mengubah dasar2 negara macam agak tak logik..YB2, menteri2 takde masa pon nak baca blog saya..apetah lagi PM n 1st lady..hikhik

Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa
NO!!NO!!NO!!..
Jika saya mampu dapat ribuan ringgit hasil berblogging pon saya takkan berenti keje sekarang. Sebabnyaaa...
Saya adalah seorang yang cepat rasa bosan..Kekurangan idea untuk menulis akan buat saya rasa malas untuk menulis. Jadiknya biarlah saya jadikan berblogging ni sebagai side income je.. :)

Harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini
Harapan saya semoga lahirnya lebih ramai blogger2 yang berkaliber macam Ben Ashaari, yang berkongsi pelbagai info yang memberi manfaat kepada semua. Dengan adanya blogger yang "cerdik pandai" dalam menterjemahkan info dan fakta, orang2 atasan akan lebih membuka mata dan celik akan keadaan sekeliling di negara ini yang semakin tenggelam timbul. 

Hanya dengan berblogging segala info boleh dicapai di serata dunia, yang mana mungkin mampu menggertak pihak2 yang mati akalnya..hitam jiwanya..

Terima Kasih Ben Ashaari untuk peluang join segmen ni sekali lagi..Harapnya buat la lagi banyak2 dengan segmen yang lebih menarik :)

-afdsmkad-


4 comments:

Rosmiza Ali said...

Assalamualaikum Aina.. Salam kenal! ^_^
Datang melawat dari segmen sama.. Hehe..
Nak mengubah dasar negara tu memang payah tu Aina.. Hehe.. Apa pun kita juga sebagai media sebenarnya kan as a blogger ni.. So, marilah kita berkongsi apa sahaja asalkan maklumat itu sahih... ^^,
Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

ros_reeza said...

Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

Amie said...

Hai Aina,
apa pun yang kita tulis, kita harap dapat memberi ilmu dan manfaat untuk pembaca. Salam kenal dari segmen ben ashaari, follower 115

isabella idura said...

salam kenal.. hai aina. Saya dengan bangganya nak ajak awak join LIEBSTAR AWARD!! when you free just click here.

http://isabellaidura.blogspot.com/2014/09/liebstar-awards-dapat-award-kah-saya.html

have fun dear..