Thursday, September 13, 2012

Adam dan Hawa


saya sekarang tengah menggila layan cite Adam dan hawa..lakonan Aaron Aziz dengan Nadiya Nissa..sanggup tido pukul 2 sebab dok ngadap episod yang sebelum2 ni..mula2 macam tak berminat nak tengok pon sebab da tahu bahana yang bakal sye hadapi..tapi atas komen2 menarik dari makcik saya maka dengan berbesar hati tengok juge drama ni n bahana yang paling ditakuti iaitu dok gian nak tengok episod2 seterusnya dah pun dialami..

Sehingga semalam saya dah tengok sampai episod 11..start part sedey bile Adam n Ain dah kne kahwin..auuu...meh le membaca sinopsis drama Adam dan Hawa ni..saya dan mengcopy paste sinopsis ni dari Melvister. TQ


Sinopsis Adam dan Hawa
Mengisahkan Ain Hawani seorang remaja lepasan SPM, bekerja di sebuah tadikan milik kakak Adam Muhkriz kerana menggantikan guru yang bersalin. Ain hanya bekerja sementara saja, kerana dia ingin menyambung pelajaran di peringkat lebih tinggi. Semasa Ain bekerja di tadika tu lah Ain telah bertemu dengan Adam dan ada juga perasaan sukakan Adam (kiranya macam cinta pandang pertama jugak la). Adam pula seorang pilot syarikat MAS, seorang yang kacak dan berperangai ala playboy sikit.

Cita-cita Ain Hawani bagaikan terhenti di tengah jalan apabila berlaku peristiwa hitam dalam hidupnya, Ain telah ditangkap basah kerana dituduh berkhalwat dengan Adam. Ain telah dipaksa berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga walaupun Ain tidak rela. Timbullah perasaan benci Ain terhadap Adam kerana sikap  Adam yang mendiamkan diri seolah benar mereka berkhalwat sedangkan mereka rupanya difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan Adam dan Ain Hawani.

Mereka berkahwin jugak, tetapi tidak seperti suami isteri yang lain, Ain masih membenci Adam dan tak boleh menerima Adam sebagai suami. (mcm gemersik kalbu pulak). Ain Hawani kemudian melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan dia dan Adam berpisah selama 8 tahun. Adam masih menganggap Ain sebagai isterinya yang sah namun tidak bagi Ain. Akhirnya mereka telah bertemu kembali di depan pintu Masjidilharam di mekah. Adam mengharapkan Ain kembali kepadanya tetapi Ain masih lagi ego tak mau terima Adam. Apabila mereka pulang ke Malaysia, Ain dan Adam kerap jugak keluar bersama dan cinta mereka kembali bertaut.No comments: