Tuesday, June 25, 2013

Hisap barang di sekolah!!

GEORGE TOWN - Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) menggesa Kementerian Kesihatan melaksanakan pengharaman segera terhadap penjualan rokok elektronik atau e-rokok yang semakin popular dalam kalangan belia khususnya pelajar.


Ini berikutan kajian dijalankan CAP di sebuah pusat beli- belah di sini yang mendapati, lebih 10 buah premis jualan rokok elektronik beroperasi dengan sebahagian besar peniaga terdiri daripada remaja wanita.

Presiden CAP, S.M Mohamed Idris, berkata, penjualan e-rokok semakin meningkat di negeri ini dan ramai pelajar sekolah menengah didapati menghisapnya.

Menurut beliau, perkara itu didedahkan sendiri oleh guru di sebuah sekolah apabila menahan lebih 60 pelajar yang didapati menghisap e-rokok pelbagai perisa.

"haaaa..jangan la dok gatai hisap menda2 ni..kang dok ketagih nak2 je..especially budak2 sekolah..lama lagi nak hidup..banyak lagi benda berpekdah nk kejar..Jangan dok bazir duit dengan benda2 ni.."

Yang ni sorang!!
  "Yang ni sorang lagi..dok la seksa diri sedut asap tuh..kesian le kat orang sebelah dah terbatuk2..hahahahaaa...jangan tambah jerebu di Malaysia ni!!"

No comments: