Friday, June 14, 2013

Johnny's Restaurant (Steamboat)

Hari jumaat haruslah hari yang d tunggu2 oleh kami yg bekerja..dah la boley rest lama sikit.. (kalo tempat saya ni rehat sejam setengah je okeh..) ..ok la dri rest sejam jeee..kalo da rest lame sket sempat le kami g ngabehkan duit yg melimpah ruah d ladang gandum..haahhaaa..so jumaat kali ni kami ber3 bersepakat nak lunch kat Johnnys..huu..

saya macam teringin nk makan nasi..so sy orderla nasi ala2 paprik gtuuuu..(wahhh...sekarang xreti nk diet..bantai nasi siappp!!)Bukan nasi je tau..order skali Kailan tuh..kate nk diet kene la makan sayur2 jugak..but the price..huhhhh..RM8.90..erm..erm...hahahhaa
 
My nasii
Kailan
steamboat
Total sume
Ade 1 makanan yang tak sempat di snap..iaitu glass noodle atau nama lainnya adalah SUUN..hakhak...lain kali baru snap..Tapi so far ok la makanan kat cni..sebelum ni makan kat sini tak pernah plak nk buat review..tapi untuk kali ni gatai tangan nak update blog...tambah2 lagi tengok nuffnang x henti2 masukkk..hikhik..nampak nye kne teruskan dengan update pasal makanan..

Untuk Steamboat tuh saya ada try seko 2 udang..pilih sup ayam , (Kalo request nak tomyam ke, kene la bayar extra).. Sya suggest korang yang nk makan steamboat cni, sila la order yang set sebab lebih berbaloi dengan harga..kalo amik ala carte agak xmurah sangat.. (personally i prefer stemboat grill kat Seoul Garden..)

Macam biasa bila review pasal tempat makan haruslah buat rating dari beberapa aspek..


Rating for Johnnys (AEON Wangsa Maju)
Environment : 8/10 
(selesa sebab meja and kusi beso..tak crowded)
Food/drinks : 8/10
Facilities (parking) : 8/10  
(Parking lam AEON tuh banyak..tapi kalo pegi hari minggu agak le susah nk carik parking yg dekat dengan lif or escltor)
Price : 6/10  
(Tak de la murah sangat..tapi xde la mahal sangat..kalo makan steamboat set murah..tapi kalo ala2 ala carte agak xmurah..)
Location : 8/10 
(Dalam Aeon..actually banyak lagi pilihan utk makan lam Aeon tuh..tpi kalo rasa nak makan steamboat boleh la singgah makan cni..)

No comments: