Thursday, June 20, 2013

JOM WESTERN

Di keheningan malam..di saat perutku sangat la lapar..terasa nak update kisah makan2 dan jugak kisah makanan..

Haaaa..hujung minggu yang indah permai hari tuh saya berkeseorangan melilau cuci mata kat Carefour Wangsa Maju (sekarang dikenali sebagai aeon BIG)...sanggup keluar sorang2 sebab ada tujuan..hahahha (Incik Tunang sebok dengan majlis Qabil Ambak&Ayla Goh kat Mandarin Oriental)..Dengan langkah yang longlai ala2 sopan santun gtu saya dengan rakusnya dah merembat selai dress n 3 helai shawl..hahahhaaa...

Tengah syiok jalan2 tetibe rasa kompius2 sebab tengok ada 1 restaurant yang namanya "JOM WESTERN"..setahu saya yang ada n selalu gi makan namanya "JOM BALI"..jalan2 depan sket, saya baru terperasan yang "JOM BALI" n "JOM WESTERN" adalah restaurant yang berbeza tapi ala2 1 kampeni le..teruslah pasang niat nak kene try makan kt "JOM WESTERN" plak..asek g dok merasa nasi goreng ketam kat "JOM BALI" je kan sebelum2 ni..(tak pernah plak nk buat review pasal JOM BALI..ampunnn)


Dengah tak disengajakan Cik Ann pon ade dok kat carefour jugak buat monthly therapy..hehehhee..alang2 tuh ajak la die g makan kat "JOM WESTERN" tuh sesama..kira lunch together2 la..


Dari luwa kitorang tengok pon memang dah menarik perhatian..masuk2 terus la waiter die bagi tengok menu..terbeliak mata tengok sebab sumanya memang menyelerakan..Maka kami pon mula la order..mengikut kehendak perut n anak tekak masing2..


C.ann : Spaghetti meatball & Lychee lemon kasturi
Saya : Nasi goreng tomato with salmon & Fizzy bandung

Sambil2 tunggu order tuh kami mula la mengeluarkan phone n memulakan operasi snap2 gambar, check in n update status kt fb..hahahha..

 
Hari yang kami pergi tu pihak "JOM WESTERN" banyak sediakan belon kaler purple & hijau..tapi untuk kanak2 jela..macam kami yang kanak2 terlebey umur ni mampu tengok jee..Rasanya tuh strategi diorang untk market n promosikan "JOM WESTERN" ni..sebabnye..kat belon tuh ade tulis Kids eat free..orang kita ni pantang tengok free..laju je la dtg kann..

dan kemudiannya makanan kami pun sampai...memang tak sesabar nak makan..dengan kuantiti yang banyak..makanya diet saya ilang di bawa angin ekon kat ctu..

Lychee Lemon Kasturi & Fizzy Bandung
Nasi Goreng Tomato with Salmon
Spaghetti Meatball
Dah dapat order tuh teruslah NGAP!!NGAP!!..memang sedap..sangat sedap..salmon yang fresh2 gtu..meatball pon ala2 IKEA..cume sauce tak sama la..

Oooo..tak lupe jugak nak announce niiii..saya da tukar kad "JOM BALI" yg lama kepada yg baru..ahaaaa..Free je la sebab saya just tukar kad..bagi sesiapa yang belum ada kad ni..boleyla pegi buat..RM10 je pon..banyak ganjaran yang akan dapat nanti..bayar skali utk seumur hidup....wahh..sile bagi komisen sebab sy da promote..




Total kami makan semua adalah RM49.00..tak mahal sangat..berbaloi dengan kesedapan dan kuantiti yang diberikan..

Dah post pasal tempat makan haruslah ade sesi rating merating..


Rating for JOM WESTERN (AEON BIG aka Carefour Wangsa Maju)
Environment : 9/10 
(selesa sangat)
Food/drinks : 9/10
(sangattt2 puas hati..sedap!!banyak pilihan)
Facilities (parking) : 8/10  
(Parking lam carefour aka aeon Big tuh banyak..atas pon ada lagi kan..tapi kalo pegi hari minggu agak le susah nk carik parking)
Price : 8/10  
(reasonable..)
Location : 8/10 
(Strategic..kalo rasa penat dah shopping kt aeon big aka carefour tuh boley la singgah minum2 makan2 kat JOM WESTERN)

No comments: