Wednesday, June 12, 2013

Review: Dress Tunang (E-day 4)

Hi!!Salam,

Entry sebelum saya dah buat review n cite2 sikit pasal invitation card kan.so untuk entry kali ni meh la saya buat review pasal dress ala2 kembang semangkok bermangkok2 plak..


Saya dapat ilham untuk dpatkan dress berdesign macam ni bila nampak kt jakel..(sangat senang terpengaruh!!) Nak tahu cite detail sila la ke entry e-day 1..

Actually time pakai dress ni terasa agak la besar..sampaikan bahu baju jatuh tak ngam2 kat bahu saya..tak sure dress ni telah mengalami tumbesaran atau mungkin kesan dari diet saya..Tapi tak de la teruk sangat tumbesarannya..still nampak macam ok je pakai..

Dengan harga yang agak murah rasa sangat berbaloi..cumeeee..baju ni agak la berat..memandangkan kat lace tuh memang d penuhi dengan manik.. (memang beli lace yang dah siap manik).. memerlukan tenaga yang banyak kalo nk pakai untuk g jalan2..haihh

Batu dekat bahagian atas tuh tak cukup terabur dengan tak sekata..dengan gigih sekali saya cabut n lekatkan seniri lawa2.... (Lawa keeeeee??) tak penah2 buat keje tampal menampal batu ni.. tapi demi kepuasan diri yang tahap maksima try jugak betolkan seniri..

Seperti yang da di bgitahu sebelum ni saya request utk letak riben kat belakang (yang kononnye nampak suweett gitu..). Kira tercapai hajat la ni..hehheheeee...ni sume pun pengaruh..survey2 kt tenet ade le 1 gambar ni tunjuk dress beriben kt belakang..terus tangkap kt hati n verangan nk baju yg beriben gtu..kiranya kena extra caj utk letak riben sebab ikot design asal sy lupe nk mintak letak riben..kene le tambah 20 hengget sebab tailor kene g beli kain tambah utk buat riben..sebelum tuh saya sediakan 2 meter je chiffon so memang tak cukup le nk guna untuk riben..dengan badan saya yg obes ni memang memerlukan banyak kain..hekhek..


Berjuraian ribennya...nampak tak???haaa..ni part belakang..meh tengok dress ni  dari depan plak bile si obes memakainye...

Dress ni memang d mintak buat labuh sikit sebabnya nk pakai wedges time photoshoot outdoor..seperti gambar kat atas tuh saya terpaksa la angkat sket dress sebabnye time tuh pakai selipar jepun je..kang meleret kat tanah tak pasal2 melekat segala taik2 burung..da le time tuh memang belum majlis lagi..hahahahaaa...

So far saya boleh bagi 4.85/5 untuk dress ni...x puas hati tang bahu baju jatuh tuh je..huiii...nampak macam saya ok2 je time pakai..tapi sebenarnya ada yang saya pendamkan..hahahaa....

Kot ada yang tanya kat mana saya jahit dress + baju melayu Incik Tunang..meh nak bagitahu,,saya jahit d "Swenta Tailor" beralamat di Seksyen 7, Shah Alam..dekat dengan I-City dan berhadapan dengan PharmaNiaga. Boleh la kalau sesapa nak tempah baju tunang, baju kahwin..dengan veil skali diorng boleh buat..nak contact No sila la mintak yer :D

Hokey laa..cukup da kisah review pasal Dress..nanti saya cont buat review pasal benda lain plak.. :cauuucincaiicincauuu~



2 comments:

IWJ said...

waaa...ada review..haha

aina zaireynna said...

hahahaaa..haruslahhhh :)