Friday, September 6, 2013

Ziarah 3 ~ Syawal Kehijauan

Hari raya ke-3 kami di teruskan dengan berhari raya di rumah saudara mara di sekitar Kg.Kota dan Kg.Pendek..Tradisi kunjung mengunjung dan ziarah menziarahi ni memang di galakkan..tambahan pula dengan wujudnya generasi2 baru yang tidak tahu akan usul salasilah keluarga..

Untuk entry kali ini biarlah gambar2 ini yang bercerita..Haaa..gambar kat atas tuh bukan kat muzium negeri Kelantan ye..ini adalah salah sebuah rumah saudara mara kami yang memang gemar mengumpul barang2 dan gambar2 lama..Jadinya pada siapa yang nak maklumat berkaitan sejarah kat malaysia ni (pasal agung ke..artis2 melayu lama ke, brg2 lama2)  boley la buat lawatan ke sini..

Okeh..sempena hari terakhir Syawal ini, saya sekali lagi nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin..

Untuk Hari Raya ke-3 ni saya mengenakan kurung Moden jenama Alfina..Disebabkan nak nampak sedikit kontra, saya telah mengenakan shawl yang berwarna pink-hijau..Baju ni juga bermanik dan berbunga..harga yang berpatutan..tQ agaim umi utk baju raya ini..

Assalamualaikum..

No comments: