Thursday, July 12, 2012

Skin Care - New York Skin Solution

Salam..Selamat petang..

Macam terajin plak update blog 2 3 ari ni..Just nak share sket pasal experience pergi treatment skin kat New York Skin Solution (NYSS)...

After balik kerja semalam terus la bergegas pergi KL Festival City dekat Setapak tuh..memandangkan situ yang paling dekat + otw balik rumah pon..wat je la kt situ..saya memang dah call untuk buat appointment takut nanti ramai orang kne menunggu lama plak..

Memula sampai sane harus la register2 sume dulu..sambil menunggu consultant panggil saya untuk scan skin saya yg mulus ni...sempat la jugek saya snap sekeping 2 pic...



salah 1 bilik untuk scan2 muke ..
Dah tunggu dalam 10 minit consultant pnggil saya untuk test skin saya..tgk ape masalah pada kulit n etc. Dah scan2 luwa kulit n dalam kulit bley le tgk masalah kulit saya..ade pigmentation sane sini..
Kulit saya yg di scan..kiri: kulit luar kanan: dalam kulit
Consultant tuh terangkan lah serba sedikit punca dan masalah yg di hadapi..hydro laa..collagen laa..whitehead la blackhead la..then consultant tuh g jmpe beautician n setup bilik untuk process treatment my skin..
Bilik yg di provide tak de sebesar bilik kt rumah..tpi besar toilet kt rumah mungkin..ade katil..lampu..n alat2 untuk treatment.. Time treatment tuh mata saya da rase nak lelap..tambahan dengan keadaan bilik yg suram2 n sejuk...muke akan kne tenyeh2 secara lembut..ade massage2.. pakai cleanser..taruk toner..tempek mask banyak2 kali yg berlainan jenis..masuk collagen gune machine computer..last skali di pakaikan moisturizer.. sume process tuh ambik masa 2 jam jugekk..
Alat2 utk treatment
Pic dalam bilik xsempat nk snap banyak sebab mata saya asek kene ttup dgn mask jee..hehehehee

Bile da ciap sume, skali lagi consultant scan kulit n tnjuk perubahan dekt kulit saya...secara jujurnya saya boley cakap memang nampak perubahan time die scan..die ade offer untuk amik pakej 10x treatment..dengan harga RM5800..tapi jika saya amik pakej tuh semalam, saya hanya perlu bayar rm4000..WOOOWWWWW...kalau saya ni kaya saya dah ambik..tapi memandangkan saya ni tak berapeee nak adoooo..so tak perluu leeee... hihihi..consultant tuh pon tak de la paksa2 saya untuk amik pakej tuh.. (ade bace review other cust yg pernah g..bley kate sume kne paksa gile2 suh amek pakej...Lucky me she not persuade me like hell)..

Dah habis die promote pakej yg ade..saya di berikan 1 set skin care product NYSS..dengan bag shantikk gtuuu...
Psttt...pasti yg bace entry ni cakap.."WAHHHH..KAyeeeNye"..pegi treatment kt NYSS..jangan tertipu..sebab saya pergi tuh pon sebab saya da beli voucher yg berharga RM10..so sgala treatment yg dapat kt NYSS tuh hanya berharga RM10...worth it rite??? :D

4 comments:

Hijrah Mustafa said...

hai...i also went to nyss kl festival branch...i think dis branch not like other branch because dey don't force u to sign up...and also da service is good...actually da package kind an xpensive because u hv to pay lump sum...not like other beauty saloons...myb if can pay one at a time its not dat bad...well,it just my opinion.

Jojo said...

thanks, lama nak survey2 pengalaman nyss...menarik, best2...

F3erah said...

Salam, sy nak beli facial kat groupon so saja google pasal customer service nyss kat festival city nie ok ke x. Good write up about your experience so now im convince to go to nyss in festival city. Thanks for sharing your experience! :)

F3erah said...

Salam, saja google pasal customer service nyss kat festival city sbb nak beli facial kat groupon. Good write up about your experience there so now im convinced to go to nyss in festival city. Thanks for sharing your experience! :)